Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητεί σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για να την ενημερώσει

Ο Χρήστος Ράμμος υπέβαλε την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, για σύγκληση της Επιτροπής, αίτημα που κοινοποιήθηκε και προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΑΔΑΕ, το αίτημα «αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος θα ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ για τους πολιτικούς, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Να σημειωθεί ότι προτίθεται να ενημερώσει και για τους ελέγχους που έκανε αυταπαγγέλτως η Ανεξάρτητη Αρχή σε παρόχους αλλά και κατόπιν αιτήματος των θιγομένων.

Να σημειωθεί ότι με τον πρόσφατο νόμο Μητσοτάκη, αφαιρέθηκε από την ΑΔΑΕ μόνο η αρμοδιότητα ενημέρωσης των υπό παρακολούθηση προσώπων από την ΕΥΠ και όχι η αρμοδιότητα ελέγχου και η ενημέρωση της Βουλής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΑΕ

«Η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών τιμώντας τη συνταγματική της αποστολή και ανταποκρινόμενη στην υποχρέωση κοινοβουλευτικής λογοδοσίας, υπέβαλε στις  17 Ιανουαρίου 2023, διά του Προέδρου της,  Χρήστου Ράμμου, αίτημα προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, κο Κ. Μπούρα για σύγκληση της Επιτροπής. Το αίτημα που κοινοποιήθηκε και στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κο Κ. Τασούλα, αφορά την ενημέρωση του σώματος σε σχέση με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, που ανάγονται στις αρμοδιότητες της Αρχής».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img