Dimitris Koutsoubas: “Fascism is a product of the system” (video)

In αποφυλάκιση Πατέλη, in δίωξη του Ν. Μπογιόπουλου, στην επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου, in θεωρία των δύο άκρων, αναφέρθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

«Ο φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του σάπιου συστήματος που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δήλωσή του από τα εγκαίνια της έκθεσης της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που είναι αφιερωμένη στα 80 χρόνια από την ίδρυση του EAM και τα 75 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

Η πρόσφατη αποφυλάκιση του εγκληματία, ναζί, χρυσαυγίτη Πατέλη, η δίωξη ενάντια στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο από ακροδεξιά στοιχεία, η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου και των φασιστικών συμμοριών, συνολικότερα η προώθηση με κάθε ευκαιρία της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων αποδεικνύουν ότι η αστική δημοκρατία, το αστικό κράτος δεν είναι το αντίδοτο στον φασισμό. Αντίθετα γεννάει και θρέφει τον φασισμό. Είναι ο φασισμός γέννημα και θρέμμα του ίδιου σάπιου συστήματος, αυτού δηλαδή που πρέπει η λαϊκή πάλη τελικά να ανατρέψει. Γι’ αυτό τέτοιες εκδηλώσεις προάγουν την ιστορική μνήμη, διατηρούν την ιστορική μνήμη, προωθούν την ιστορική γνώση και κυρίως αξιοποιούν την ιστορική πείρα, την οποία πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές.»

Η Έκθεση θα λειτουργήσει στο Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, εντός του Σκοπευτηρίου (πάρκο Ελευθερίας) έως 30/10, από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. και κατόπιν θα μεταφερθεί στη Νίκαια, στον πολυχώρο «ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img