Απαλλάχθηκε ο Ανδ. Λοβέρδος για τη «Novartis» με ομόφωνο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος απαλλάσσεται ομόφωνα από την κατηγορία της δωροληψίας που του είχε αποδοθεί για την υπόθεση της Novartis.

Η απόφαση των δικαστών του Δικαστικού Συμβουλίου είναι ανάλογη με την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών Μαρίας Κάψου η οποία, μελετώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας που σχηματίστηκε το 2018 από την τότε Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, έκρινε ότι δεν πρέπει να γίνει κατηγορία σε βάρος του νυν βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του ώστε να κριθεί για την υπόθεση αρνούμενος οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες πράξεις.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με εισηγητή τον Πρωτόδικη Αθανάσιο Μαρνέρη, τονίζεται ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να εισαχθεί και να στηριχθεί σε ακροατήριο η κατηγορία που αποδόθηκε στον κ. Λοβέρδο η οποία αφορά δωροληψία πολιτικού προσώπου κατ’ εξακολούθηση με φερόμενο χρόνο τέλεσης το διάστημα από 1.4.2011 εως  17.5.2012, οπότε ο πολιτικός είχε θητεύσει στο υπουργείο Υγείας. Κατά την κρίση των δικαστών του Συμβουλίου, από τη σχηματισθείσα δικογραφία δεν προκύπτει ευθύνη του κ. Λοβέρδου για την υπερτιμολόγηση των τεσσάρων σκευασμάτων της Novartis τα οποία αναφέρονται στα στοιχεία του κατηγορητηρίου και δεν διαπιστώνεται η ύπαρξη επαρκών ενδείξεων σε βάρος του.

Τονίζεται επίσης στο βούλευμα ότι οι καταθέσεις των υπό προστασία μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες  «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» είναι αόριστες αφού δεν παρέχουν στοιχεία για συγκεκριμένα περιστατικά, τόπο, χρόνο και λοιπές περιστάσεις της δωροληψίας για την οποία επίσης δεν προσδιορίζεται το ακριβές ποσό. Επιπλέον οι δικαστές του Συμβουλίου σημειώνουν ότι οι δύο προαστατευόμενοι μάρτυρες δεν ήταν ούτε αυτόπτες ούτε αυτήκοοι στην καταγγελόμενη συμπεριφορά.

Με το απαλλακτικό βούλευμα για τον κ. Λοβέρδο κλείνει και ο τελευταίος φάκελος για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν τεθεί υπό έρευνα από την τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img