ALPHA TV: Kythera Hospital without doctors - Lives in danger, prayers to the Virgin Mary

«Τρέμει το φυλλοκάρδι μας, να πέσει κανένας πιτσιρικάς με μηχανάκι και να χρειάζεται διασωλήνωση. Δεν έχουμε παθολόγο, δεν έχουμε αναισθησιολόγο, δεν έχουμε γυναικολόγο»

Το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της περιφέρειας βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο μέσα από το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha. Στα Κύθηρα, οι ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανείς καταστάσεις: εδώ και πέντε χρόνια δεν πραγματοποιούνται τοκετοί, αφού το νοσοκομείο δεν διαθέτει γυναικολόγο neither αναισθησιολόγο.

Ο κ. Σαλβάρας περιέγραψε πώς η σύζυγός του κινδύνευσε σε ένα περιστατικό, καθώς μια απλή χειρουργική επέμβαση ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί στο νησί και θα απαιτούνταν διακομιδή. «Δεν θα μπορούσαν να την εγχειρήσουν. Δεν υπάρχει αναισθησιολόγος», τόνισε, προσθέτοντας πως «γεννήσεις δεν γίνονται, γιατί δεν υπάρχει ούτε γυναικολόγος».

Σήμερα το νοσοκομείο διαθέτει μόλις έναν παιδίατρο, έναν καρδιολόγο, έναν γενικό ιατρό και έναν χειρουργό σε παράταση συνταξιοδότησης. Δεν υπάρχουν ούτε ορθοπεδικός και ακτινολόγος, ενώ η αγωνία των κατοίκων κορυφώνεται ενόψει σοβαρών περιστατικών, όπως τροχαία ατυχήματα.

Το Υπουργείο Υγείας έχει προβεί σε προκηρύξεις θέσεων για τα Κύθηρα, όμως τα κίνητρα παραμένουν ανεπαρκή για να προσελκύσουν γιατρούς σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές. Έτσι, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε στο ρεπορτάζ, «οι ασθενείς στηρίζονται περισσότερο στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, παρά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας!».

Watch the video.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

1 COMMENT

  1. ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΖΕΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ…

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Θετικά είναι τα πρώτα στοιχεία για την τουριστική χρονιά φέτος στην Κρήτη

Θετική εικόνα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου...

Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Η αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για τη «Γαλάζια...

Extension Request for the Sewer System Discussed at the Kythira Municipal Committee

The following matters are referred to a meeting of the Municipal Committee of the Municipality of Kythira...

Kythira General Hospital – Health Center: The Administration’s Latest Announcements and Activities

The administration of the General Hospital issued a series of announcements -...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img