Τετ, 18 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

«Αδούλωτη Κερύνεια»: Ευρωπαϊκή Ένωση και Κυπριακή Κυβέρνηση χρηματοδοτούν έργα στα κατεχόμενα

Ανακοίνωση εξέδωσε το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια», με την οποία καταγγέλει ότι η κυπριακή κυβέρνηση, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την ανοχή των ηγεσιών των κομμάτων της Μεγαλονήσου, προβαίνει σε παράνομες χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής στην κατεχόμενη από τους Τούρκους κυπριακή γη.

The announcement follows:

ANNOUNCEMENT
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ…

Κυπριακέ Λαέ, πίσω από την πλάτη μας και αντίθετα με τη βούληση σου την οποία ξεκάθαρα διατύπωσες το 2004, στήνεται Τουρκικό Κράτος πάνω στην κατεχόμενη γη μας με την ενεργό συμμετοχή Κυβέρνησης και Ηγεσιών των Κομμάτων τα οποία δεν ακούγονται να καταγγέλλουν και να διαμαρτύρονται.

Πληροφορούμαστε από τα ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και άρα τολμούμε να προσθέσουμε και η Κυπριακή Κυβέρνηση, η οποία υποτίθεται ότι αγωνίζεται για απελευθέρωση του τόπου και ενώ ακόμη ο τόπος μας δεν έχει ελευθερωθεί, προχωρούν σε παράνομες χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής στα κατεχόμενα, τα οποία εκτελούνται πάνω στην κατεχόμενη γη μας και τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά Τουρκικού Κράτους στα κατεχόμενα εδάφη μας. ΑΠΟ ΠΟΥ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ;

Αυτή τη φορά αναφερόμαστε στη χρηματοδότηση εκατομμυρίων για επέκταση εργοστασίου λυμάτων στη Μόρφου το οποίο μάλιστα λειτουργεί από το 2020. Οι Κυβερνώντες την Κυπριακή Δημοκρατία ενεργούν παράνομα και πισώπλατα του Λαού και δημιουργούν τετελεσμένα τεραστίων διαστάσεων, για να έλθουν μετά , εκ των υστέρων, να μας ζητήσουν να τα νομιμοποιήσουμε με την περίφημη πλέον περίλυπη επίκλησή τους, να δούμε τάχα τις πραγματικότητες και «δαμέ που φτάσαμε τί μπορεί να γίνει….».

Οι Ηγεσίες των Κομμάτων γνωρίζουν γιαυτά τα έργα; Γιατί δεν μιλούν; Πάνω σε ποιών Κυπρίων πολιτών ιδιοκτητών της γης γίνονται αυτά τα παράνομα έργα; Ειδοποιήθηκε κανένας πολίτης ιδιοκτήτης κατεχόμενης γης να δώσει τη συγκατάθεσή του για τέτοια έργα; Πού πάει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας; Καλούμε πολίτες που πιθανό να έλαβαν γνώση του γεγονότος και ότι το έργο γίνεται σε δική τους γη, να το καταγγείλουν και να μας δώσουν στοιχεία.

Καταντά γελοίο να γίνεται λόγος για διαφθορά σε θέμα διαβατηρίων και άλλων σκανδάλων τα οποία αναμασούνται καθημερινά, ενώ η μεγάλη διαφθορά αφορά την εγκατάλειψη της Πατρίδας στο έλεος του κατακτητή, ελέω των αρχόντων του τόπου μας οι οποίοι έδωσαν όρκους πίστης και αφοσίωσης στο Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για κερασάκι στην τούρτα, η οποία φέρει το ευχετήριο μήνυμα: «Εις υγείαν σου Κυπριακέ Λαέ», είναι και το λυπηρό γεγονός ότι όλοι αυτοί που γνωρίζουν και σιωπούν, πουλούν παραμύθια στον Κυπριακό Λαό, με στημένα προεκλογικά σενάρια που θα ζήλευε και το Χόλυγουντ, για να του κλέψουν και πάλι τη ψήφο και να συνεχίσει το πάρτι παράδοσης της Πατρίδας στους Τούρκους κατακτητές και τα δόλια ξένα συμφέροντα.

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img