Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ανοικτή δράση και εθελοντικός καθαρισμός στην «Κακή Λαγκάδα» με δωρεάν μετακίνηση

Στο πλαίσιο του πανελλαδικού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία περιλαμβάνει περισσότερες από 60 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, τα Κύθηρα δίνουν το δικό τους δυναμικό «παρών» με μια ανοικτή περιβαλλοντική δράση.

Η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (OFYPEKA) διοργανώνει μια ξεχωριστή δραστηριότητα στην παραλία «Κακή Λαγκάδα», the Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026 and time 17:30.

Καθαρισμός, παιχνίδια και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς όλους τους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, που επιθυμούν να συνεισφέρουν έμπρακτα στην προστασία του κυθηραϊκού οικοσυστήματος. Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει:

  • Εθελοντικό καθαρισμό της ακτής.

  • Περιβαλλοντικά παιχνίδια και βιωματικές δραστηριότητες.

Στη δράση συμμετέχουν ενεργά η σχολική κοινότητα και τοπικοί φορείς του νησιού, και συγκεκριμένα το Δημοτικό Σχολείο Δηλαβέρειου Ποταμού, the Δημοτικό Σχολείο Χώρας-Καρβουνάδων, καθώς και η περιβαλλοντική ομάδα Kythera Green.

Δωρεάν μετακίνηση από κάθε γωνιά του νησιού

Για τη διευκόλυνση και τη μέγιστη συμμετοχή των κατοίκων, ο Δήμος Κυθήρων και ο ΟΦΥΠΕΚΑ εξασφάλισαν δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, τα οποία θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα στις 16:30 ακολουθώντας δύο μεγάλες διαδρομές:

  • Διαδρομή 1 (Κίτρινη γραμμή) – Αφετηρία Αβλέμονας (16:30): Αναχώρηση από το γήπεδο μπάσκετ του Αβλέμονα με ενδιάμεσες στάσεις σε: Μητάτα, Φριλιγκιάνικα, Καστρινιάνικα, Αρωνιάδικα, Λογοθετιάνικα, Ποταμό, Καραβά και Αγία Πελαγία.

  • Διαδρομή 2 (Κόκκινη γραμμή) – Αφετηρία Μυλοπόταμος (16:30): Αναχώρηση από το πάρκινγκ του Μυλοπόταμου με ενδιάμεσες στάσεις σε: Πιτσινιάνικα, Δρυμώνα, Καλησπεριάνικα, Χώρα, Λιβάδι, Φατσάδικα, Τσικαλαριά, Κοντολιάνικα, Καρβουνάδες, Φράτσια και Δόκανα.

Η προστασία του περιβάλλοντος και η κλιματική δράση είναι υπόθεση όλων μας. Σας περιμένουμε στην Κακή Λαγκάδα για να στείλουμε μαζί ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού στη φύση του νησιού μας!

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο πρώην υπουργός των...

Η Κίνηση Πολιτών Κυθήρων-Dynamo Kythira για το Λεωνίδα Κοντόζη

Μας έκανε την τιμή να μας αποκαλεί συναγωνιστές. Αυτός...

Κηδεία Λεωνίδα Κοντόζη

Ανακοινώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία του εκλεκτού συμπατριώτη μας...

Το Ωδείο «Αναγέννηση» Κυθήρων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο»

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για τους μικρούς και μεγάλους φίλους...

Σκληρή απάντηση Χαρχαλάκη: «Μεγάλα έργα χωρίς ξεβόλεμα ΔΕΝ γίνονται – Δεν ρισκάρω καμία χρηματοδότηση»

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση, ο Δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img