OPEKEPE 2: Immunity of 11 is waived

Μόνο Τσιάρας και Μηταράκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Οι υπόλοιποι εννέα εμπλεκόμενοι βουλευτές προτίμησαν να αποστείλουν υπόμνημα.

Την άρση της ασυλίας των 11 «γαλάζιων» βουλευτών που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ 2 εισηγείται ομόφωνα στην Ολομέλεια της Βουλής η Επιτροπή Δεοντολογίας. Όλοι οι αναφερόμενοι βουλευτές της πλειοψηφίας αιτούνται την άρση της ασυλίας τους.

Ενώπιον της Επιτροπής βρέθηκαν (μόνο) οι Κώστας Τσιάρας και Νότης Μηταράκης προκειμένου να παραθέσουν αυτοπροσώπως την εκδοχή τους για όσα τους καταλογίζει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ενώ οι υπόλοιποι εννέα εμπλεκόμενοι βουλευτές προτίμησαν να αποστείλουν υπόμνημα.

«Άλμα λογικής και άγνοια»

Εξερχόμενος από την αίθουσα 223, ο κ. Τσιάρας άφησε αιχμές κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, καθώς έκανε λόγο για «άλμα λογικής» σε σχέση με την υπόθεση του και πρόσαψε «άγνοια» στους εισαγγελικούς λειτουργούς επί των τεχνικών ζητημάτων που άπτονται των αγροτικών ενισχύσεων.

«Τίθεται ένα τεράστιο ζήτημα για το ποιος είναι ο ρόλος και τα καθήκοντα του βουλευτή» είπε στους δημοσιογράφους, επικαλούμενος τις στρεβλώσεις και την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών.

«Να μην πηγαίνουν άδικα άνθρωποι σε τέτοιες διαδικασίες. Έχω παιδιά, γυναίκα, μάνα . Το μεγαλύτερο που μου κοστίζει αυτή τη στιγμή είναι η οικογένεια μου…» τόνισε.

Από το περιστύλιο της Βουλής, δήλωσε μπροστά στις κάμερες το εξής:

«Μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία της παρουσίας μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω όλα τα πραγματικά δεδομένα αλλά φυσικά και να απαντήσω στις ερωτήσεις των συναδέλφων βουλευτών μελών της Επιτροπής. Έχω ζητήσει την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας ακριβώς γιατί είναι ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας και γιατί νομίζω ότι όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατόν. Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνω ότι αφορούσε σε ένα νόμιμο αίτημα ενός αδύναμου πολίτη, ο οποίος είχε πληγεί από τον Μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό” στην περιοχή της Καρδίτσας. Από εκεί και πέρα, όλα θα τα δούμε στη συνέχεια».

Κόντρα Δουδωνή – Μηταράκη

Αμέσως μετά την ακρόαση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ακολούθησε η ακρόαση του Ν. Μηταράκη κατά τη διάρκεια της οποίας οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στον αναφερόμενο βουλευτή το μέλος της Επιτροπής από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή. Αφορμή στάθηκε ότι ο κ. Δουδωνής διερωτήθηκε υπαινικτικά εάν το ρουσφέτι εμπίπτει της βουλευτικής ιδιότητας, με τον κ. Μηταράκη να αντιτείνει πως όταν ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κατέβει στη Λέσβο με σταυρό να δηλώσει πως δεν θα δέχεται κανέναν πολίτη στο πολιτικό του γραφείο.

Μάλιστα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Μηταράκης αποκάλεσε τον κ. Δουδωνή «πρωτοεκλεγμένο εξυπνάκια με λίστα», απαιτώντας σεβασμό έναντι βουλευτών που έχουν μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πορεία. Εν συνεχεία, στις κάμερες ο αναφερόμενος βουλευτής στη δικογραφία των 11 δήλωσε:

«Παρουσιάστηκα σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και ζήτησα την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας. Με γραπτή μου δήλωση έχω εξηγήσει ακριβώς τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης. Θεωρώ ότι το γραφείο μου, οι συνεργάτες μου και εγώ κινηθήκαμε απολύτως στα πλαίσια του Συντάγματος και της πολιτικής μας δραστηριότητας, προωθώντας γραπτά αιτήματα πολιτών οι οποίοι θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί από την κεντρική διοίκηση. Θεωρώ υποχρέωση του βουλευτή να είναι κοντά στους πολίτες απολύτως στα πλαίσια της νομιμότητας. Από εκεί και πέρα, παρότι εμπίπτει πιστεύω στην πολιτική δραστηριότητα η αλληλογραφία ενός πολιτικού γραφείου επειδή θεωρώ πρώτιστη υποχρέωση μου απέναντι στον εαυτό μου και στην οικογένειά μου να καθαρίσω το όνομά μου ζητώ άμεσα την άρση ασυλίας μου ώστε να απαντήσω της ερωτήσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας του ταχύτερο δυνατόν».

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

00:00:24

Στον Ασπρόπυργο το κέρδος μετριέται με καμένη σάρκα

Αυτό που «οι αποδεκτοί δημοσιογράφοι» θα σπεύσουν να βαφτίσουν...

Τιμητική εκδήλωση για τη συνταξιοδότηση του χειρουργού Παρασκευά Τσεμινίδη

Μια ιδιαίτερα συγκινητική και σημαντική στιγμή για την τοπική...

Η ΕΕ ζητάει από την Meta να αλλάξει «εθιστικά» χαρακτηριστικά του Instagram και του Facebook

Οι Βρυξέλλες έδωσαν σήμερα εντολή στη γιγάντια αμερικανική εταιρεία...

Κ. Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση παρεμβαίνει έγκαιρα για τη μείωση των τιμών των καυσίμων

«Τις τελευταίες ημέρες, από τις αρχές Ιουλίου, υπάρχουν ανοδικές...

ΑΤ Ομονοίας: Ένοχοι οι δύο αστυνομικοί για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αστυνομικών για τον από...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img