Actions taken by Egnatia for the old Customs House of Agia Pelagia

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το κτίριο του παλαιού Τελωνείου στην Αγία Πελαγία, περιγράφοντας τις ενέργειες που έχουν γίνει για τη διερεύνηση της κυριότητάς του, την κατάθεση αναγνωριστικής αγωγής και τα επόμενα βήματα για την αξιοποίησή του. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

PRESS RELEASE

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουςίας Κυθήρων και Αντικυθήρων σχετικά με το κτίριο του παλαιού Τελωνείου στην Αγία Πελαγία κάνει γνωστά τα παρακάτω:

– Από την αρχή της θητείας μας ο Δήμαρχος κ.Χαρχαλάκης, για να μην παραμένει το κτίριο αυτό σε αυτή την κατάσταση και να περιέλθει σε εμάς, ξεκίνησε την αναζήτηση τυχόν στοιχείων στα διάφορα Υπουργεία, που να τεκμηριώνουν πιθανώς την κυριότητα του Δημοσίου σε αυτό, όπως προβλέπει ο Ν.1416/84 άρθρο 84 περί Εγχωρίου, τα   οποία όμως δεν βρέθηκαν.

– Κατόπιν αφού προβήκαμε σε όλες οι πολύχρονες δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες δώσαμε 6μηνη προθεσμία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία  στο Υπουργείο Οικονομικών, για την προσκόμιση στοιχείων, η οποία παρήλθε και αυτή. Στη συνέχεια καταθέσαμε αναγνωριστική αγωγή υπέρ μας στο αρμόδιο δικαστήριο και αναμένουμε την απόφαση, η οποία ελπίζουμε, με τα υπάρχοντα στοιχεία, να είναι θετική και το κτίριο του Τελωνείου να περιέλθει οριστικά σε εμάς.

– Αμέσως μετά θα γίνει συζήτηση στην Αγία Πελαγία παρουσία του Δημάρχου, της Επιτροπής μας, του Προέδρου και του Συμβουλίου  της Κοινότητας  και βέβαια φορέων και κατοίκων του χωριού, για να υποβληθούν προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση του (αποκατάσταση, κατεδάφιση, ανέγερση καινούργιου, παιδική χαρά, ανάπλαση του χώρου κλπ) προκειμένου να δοθεί κατεύθυνση στους μελετητές, στους οποίους  θα τους ανατεθεί ΑΜΕΣΑ από εμάς η σύνταξη των σχετικών μελετών, για να ανευρεθούν στη συνέχεια και τα χρήματα.

The President

Evangelos Venardos

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

1 COMMENT

  1. Για εμάς τους παλαιούς, αποτελεί εμβληματικό στοιχείο της Αγίας Πελαγίας. Δεν έχουν μείνει πολλά εξάλλου τέτοια παλιά στοιχεία. Θα πρότεινα, εφόσον με το καλό περιέλθει την εγχώριο, να προκριθούν επιλογές που θα παραμείνει.

LEAVE A REPLY

Enter your comment!
please enter your name here

News Feed

Λιμένας Διακοφτίου: Ένα σχέδιο 124 χρόνια μπροστά από την εποχή του

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο ιστορικό τεκμήριο έρχεται στο...

Τριφύλλειο Ίδρυμα: Βράβευσε τους αριστούχους μαθητές των Κυθήρων

Σε μια σεμνή και γεμάτη συμβολισμούς τελετή, το Τριφύλλειο...

Η άνοιξη στα Κύθηρα έχει το χρώμα της ορχιδέας

Η άνοιξη στα Κύθηρα δεν είναι απλώς μια εποχή...

«Βόηθα, Χριστέ, την Ορφανή». Η ηρωική Άνοιξη του γυναικείου προλεταριάτου

Αν θέλουμε να δούμε την Ιστορία όχι σαν μια...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img