The trapped Mr Avgenakis

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που κατέδειξε την αδυναμία της πολιτείας.

Του Κυριάκου Θωμαΐδη

Η υπόθεση της καταγγελίας της Σοφίας Μπεκατώρου, δεν ανέδειξε μόνο ένα ζήτημα που βρίσκεται θαμμένο στις ψυχές αθλητών και αθλητριών. Κατέδειξε και την αδυναμία της πολιτείας να αντιμετωπίσει αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα.

Κομπορρημονώντας ο Lefteris Avgenakis, δήλωνε αυτές τις μέρες δεξιά κι αριστερά ότι έχουν φτάσει στο γραφείο του κι άλλες τέτοιες ιστορίες. Ηθελε να δείξει ότι οι αθλητές τον εμπιστεύονται. Και πρόσθετε ότι όλα αυτά πρέπει να τα πουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που υπέστησαν τη σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση σε έναν εισαγγελέα.

Μέγα λάθος. Ο αρμόδιος υπουργός έχει πολιτική, νομική και ηθική υποχρέωση να μεταφέρει αμέσως όσα μαθαίνει. Είναι θεσμικός παράγοντας και οφείλει να ενημερώνει τη δικαιοσύνη. Κι αν δεν πάει ο ίδιος στον εισαγγελέα, είναι βέβαιο ότι θα τον καλέσει ο εισαγγελέας.

Ο κ. Αυγενάκης είδε στην υπόθεση της καταγγελίας Μπεκατώρου μια μεγάλη ευκαιρία. Επιδίωξε να καπηλευθεί το γεγονός και θέλησε να δείξει πόσο σαθρό είναι το οικοδόμημα που έφτιαξαν οι αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας.

Δεν έχει άδικο να πιστεύει ότι υπάρχουν πολλοί διεφθαρμένοι αθλητικοί παράγοντες. Είτε με τον τρόπο που περιγράφει η Σοφία Μπεκατώρου είτε με σωρεία οικονομικών ατασθαλιών. Όμως αν πιστεύει ο κ. υπουργός ότι θα αλώσει το αθλητικό κίνημα για να δημιουργήσει δικούς του πόλους εξουσίας, πλανάται πλάνην οικτρά.

Ενας κυβερνητικός παράγων δεν μπορεί να καταπίνει τα αμάσητα. Όταν έρχεται στο γραφείο του ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και του εμπιστεύεται τόσο σημαντικά πράγματα (όπως τουλάχιστον ο ίδιος ισχυρίζεται), τότε είναι υποχρεωμένος να πάει αυθωρεί και παραχρήμα στην ελληνική δικαιοσύνη και να την ενημερώσει ενδελεχώς.

Σε όλο αυτό το διάστημα που λάμβανε τις καταγγελίες, ο κ. Αυγενάκης ξέχασε τη στοιχειώδη υποχρέωσή του. Του την υπενθύμισαν μέσω της τηλεοπτικής «Δίκης» δύο ειδικοί: Ενας καθηγητής ποινικού δικαίου και μια δικαστηριακή ψυχολόγος.

Αν μετά απ’ όλα αυτά ο κ. Αυγενάκης συνεχίζει να αρνείται να πάει στον εισαγγελέα, τότε είναι πολιτικά και νομικά υπόλογος. Εκτός κι αν έλεγε καμιά μπαρούφα για να περάσει η ώρα…

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Πρόωρες εκλογές; Τα email του ΥΠΕΣ στους εκλογείς του εξωτερικού και η χρονική συγκυρία

Νέα συζήτηση γύρω από τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις...

Εικαστική Έκθεση: «Αρχεία της Στάχτης»

Οι πολυθεματικές δράσεις «Μετά τη Στάχτη – Τέχνη, Μνήμη...

Ισχυρό παραμένει το αφήγημα των ελληνικών μετοχών

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν είναι πλέον η «φθηνή» αγορά...

Ικανοποίηση Τραμπ για τη συμφωνία Σαουδικής Αραβίας-Τουρκίας-Πακιστάν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Κυριακή «πολύ ευτυχής»...

Νέα ένταση στο Αιγαίο: Η Τουρκία ανακήρυξε δύο θαλάσσια πάρκα. Άμεση αντίδραση από ΥΠΕΞ

Η Τουρκία προχώρησε στην επίσημη ανακήρυξη δύο «Εθνικών Θαλάσσιων...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img