Παρ, 05 Δεκ 2025
15.5 C
Kythera

Επετειακή έκδοση για το θαύμα του τουρισμού της Ρόδου

Με μια μεγάλη, ιστορική – επετειακή έκδοση υπό τον τίτλο «Χτίζοντας ένα θαύμα» η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου τίμησε την πορεία και το έργο της ροδιακής ξενοδοχίας από το 1949 μέχρι σήμερα, τη συμβολή της στην οικονομική άνθιση του νησιού, καθώς και τις επιρροές που άσκησε στην τουριστική βιομηχανία ολόκληρης της Ελλάδας.

Το βιβλίο/τόμος διατρέχει την ιστορία της Ρόδου από τον πόλεμο κι έπειτα, τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα πρώτα βήματα της τουριστικής ανάπτυξης, τις προσπάθειες των κατοίκων να δημιουργήσουν περιεχόμενο ενδιαφέροντος για τους επισκέπτες του νησιού, τις αρχιτεκτονικές μεταβολές στο πέρασμα των χρόνων, το ρόλο της δικτατορίας και της μεταπολίτευσης, τις διεθνείς συμφωνίες για τις πρώτες απευθείας συνδέσεις των ευρωπαϊκών πόλεων με τη Ρόδο και αργότερα με τους επί μέρους ελληνικούς προορισμούς. Η αφήγηση της ιστορίας φτάνει μέχρι στο σήμερα και στον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαχείριση της πανδημίας από τους τουριστικούς προορισμούς.

Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο μνήμες μέσα από το οποίο ξεδιπλώνεται η ιστορία του ροδιακού τουρισμού που αποτελεί σήμερα την κινητήριο δύναμη της τοπικής οικονομίας ενώ γίνεται σε αυτό ιδιαίτερη αναφορά στους πρωτοπόρους επιχειρηματίες πάνω στους οποίους στηρίχθηκε η τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Το βιβλίο παρουσιάσθηκε στο κοινό με κεντρικό ομιλητή τον επί σειρά ετών υπουργό Τουρισμού Δημήτρη Αβραμόπουλο.

«Βρισκόμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τη ξενοδοχία και την τουριστική διπλωματία, που επιτυγχάνει εκεί όπου οι πολιτικοί αποτυγχάνουν» τόνισε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του.

Ξεχωριστή παρουσία στην εκδήλωση ήταν εκείνη του ξενοδόχου Βασίλη Μηναΐδη, επιτίμου προέδρου και υπηρετών την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου αδιάλειπτα από το 1965. «Εμείς εκείνο που κάναμε ήταν να δουλεύουμε. Δεν κοιτούσαμε τίποτε άλλο, παρά μόνο το πως θα ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες που μας τιμούσαν ερχόμενοι στη Ρόδο. Με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε· προσέχοντας τους επισκέπτες μας και φροντίζοντας τους εργαζόμενούς μας».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος μίλησε για μια έκδοση οφειλόμενη προς τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τουριστική βιομηχανία, ο δε, συγγραφέας του βιβλίου ο δημοσιογράφος Νεκτάριος Καλογήρου μιλώντας για το όλο έργο στάθηκε στην ανάγκη της περαιτέρω ιστορικής διερεύνησης όλης αυτής της χρονικής περιόδου, ώστε να φωτιστούν ακόμα περισσότερα από τα γεγονότα που θεμελίωσαν και στη συνέχεια διαμόρφωσαν την ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Το βιβλίο διατίθεται προς πώληση μέσω της κοινωνικής επιχείρησης – οργάνωσης «Για τη φύση» και για κάθε αντίτυπο που πωλείται, η οργάνωση φυτεύει ένα δέντρο στις καμένες δασικές εκτάσεις της Ρόδου.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img