Γιώργος Αμυράς: Καμία ανεμογεννήτρια στα καμένα των Γερανείων Ορέων

«Στις καμένες περιοχές των Γερανείων Ορέων, δεν θα εγκατασταθεί ούτε θα χωροθετηθεί καμία ανεμογεννήτρια», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη. «Το ότι μία εταιρεία παίρνει βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα στήσει ανεμογεννήτριες», είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης είπε ότι ενώ, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στα Γεράνεια, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως «ούτε μισή ανεμογεννήτρια δεν πρόκειται να χωροθετηθεί, πόσω μάλλον να κατασκευαστεί», δόθηκε άδεια εγκατάστασης ανεμογεννήτριας στα καμένα.

«Η περιοχή που κάηκε, κηρύχθηκε αναδασωτέα», υπενθύμισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και πρόσθεσε ότι «δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια εγκατάστασης».

«Δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Έχουν εκδοθεί από τη ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού. Η βεβαίωση παραγωγού δεν έχει καμία σχέση με την άδεια εγκατάστασης. Βεβαιώνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον επενδυτή ότι ναι, υπάρχει δίκτυο εκεί και χωρητικότητα. Αυτό είναι», είπε ο κ. Αμυράς. Επισήμανε παράλληλα ότι «η κρίση της ΡΑΕ, σχετικά με τη χωροθέτηση ή μη του έργου, σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει την περιβαλλοντική αρχή η οποία είναι αρμόδια για την αδειοδότηση».

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img