Σεραφείμ Κυθήρων στον ANT1: «Είμεθα υπό διωγμόν, αλλά θα ανοίξομεν τις εκκλησίες»

«Είναι αντικανονικό να λειτουργεί μόνον ο ιερέας και οι ψάλτες», ισχυρίστηκε ο Σεβασμιότατος, ο οποίος έκανε λόγο για προσβολή της θρησκευτικής συνείδησης, λόγω των υφιστάμενων μέτρων.

Την έντονη δυσαρέσκειά του στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει υπό περιορισμούς τις εκκλησίες κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Θεοφανείων, εξέφρασε την Δευτέρα, 14/12/20 ο Μητροπολίτης Κυθήρων-Αντικυθήρων, Σεραφείμ.

Ο κ. Σεραφείμ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» and to Γιώργο Παπαδάκη, διαμαρτυρήθηκε έντονα για την πολιτική απόφαση για όριο πιστών εντός των ιερών ναών κατά την διάρκεια των εορτών, την οποία και χαρακτήρισε «αντισυνταγματική».

«Ο καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας, είναι νόμος του Κράτους και το άρθρο 13 του Συντάγματος υπερασπίζεται την θρησκευτική συνείδηση και την θρησκευτική λατρεία, η οποία δεν διακόπτεται ούτε εν καιρώ πολέμου», ανέφερε ο Σεβασμιότατος, επιχειρώντας στην συνέχεια και μια ιστορική αναδρομή σε αντίστοιχες περιόδους επιδημιών, όπου η πολιτεία δεν προέκρινε το κλείσιμο των εκκλησιών, ως μέτρο αντιμετώπισης.

«It is η Χάρις του Θεού, που προστατεύει τον πιστό από ιούς και λοιμώξεις, όπως έχουμε δει και στην περίπτωση των λεπρών. Έχουμε μάλιστα και περιπτώσεις ιών που εξαφανίστηκαν μετά την λιτανεία ιερών λειψάνων, όπως συνέβη σε μεγάλη λοίμωξη του προπερασμένου αιώνα, με εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα», κατέληξε ο κ. Σεραφείμ.

 

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...

Tehran reopens the Strait of Hormuz in response to the US blockade

Iran announced today that it is reinstating «strict control»...

Makarios Lazaridis resigned

Statement of resignation of Makarios Lazaridis«Throughout my personal life...

Diakofti Port: A project 124 years ahead of its time

An extremely rare and valuable historical document comes to the...

Trifillion Foundation: Awarded the excellent students of Kythera

In a modest and full of symbolism ceremony, the Trifyllion...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img