Τετ, 18 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Ρένα Δούρου: Ομόφωνα αθώα για τη φονική πλημμύρα της Μάνδρας

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας αποφάσισε την αθώωση της Ρένας Δούρου, πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, για την φονική πλημμύρα της Μάνδρας το 2017, στην οποία είχαν βρει τραγικό θάνατο 25 συνάνθρωποί μας.

Το δικαστήριο κήρυξε τη Ρένα Δούρου ομόφωνα αθώα για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και κατά πλειοψηφία με ψήφους δύο προς ένα ,επίσης αθώα για τις πράξεις της πλημμύρας δια παραλείψεως από υπόχρεο, ανθρωποκτονίας και σωματικής βλάβης από αμέλεια.

Αντίθετα οι δικαστές κατά πλειοψηφία έκριναν ενόχους οκτώ κατηγορουμένους μεταξύ των οποίων την τότε δήμαρχο Μάνδρας, δύο αντιπεριφερειάρχες, δασάρχες και στελέχη πολεοδομίας και αστυνόμευσης ρεμάτων.

Η ενοχή των συγκεκριμένων κατηγορουμένων αφορά κατά περίπτωση τα αδικήματα της πλημμύρας, της ανθρωποκτονίας και σωματικών βλαβών από αμέλεια ,ενώ κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για την πράξη της παραβίασης καθήκοντος. Η διαδικασία συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται και η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Στην Ελλάδα δεν σε κρατάνε επειδή είσαι χρήσιμος, σε κρατάνε επειδή είσαι ακίνδυνος

Αν ζούσε σήμερα ο Βασίλης Ραφαηλίδης θα έλεγε την...

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img