Times του Λονδίνου για τα Γλυπτά Παρθενώνα: Πρέπει να επιστραφούν

Μια ιστορική αλλαγή πλεύσης στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα καταγράφεται στους Times του Λονδίνου, με την βρετανική εφημερίδα να τονίζει σε δημοσίευμά της, πως «ανήκουν στην Αθήνα και πρέπει να επιστραφούν».

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Ενώνοντας την κληρονομιά της Ελλάδας», αναφέρονται τα εξής:

«Για περισσότερα από 50 χρόνια, καλλιτέχνες και πολιτικοί έχουν υποστηρίξει ότι τεχνουργήματα τόσο θεμελιώδη για την πολιτιστική ταυτότητα ενός έθνους πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το μουσείο και η βρετανική κυβέρνηση, με την υποστήριξη των Times, έχουν αντισταθεί στην πίεση. Όμως οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν. Τα γλυπτά ανήκουν στην Αθήνα. Τώρα πρέπει να επιστρέψουν».

Από την πλευρά του, σε εκδήλωση για την παράδοση και τοποθέτηση του παρθενώνειου θραύσματος Fagan στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Prime Minister Kyriakos Mitsotakis τόνισε πως «η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να επιτευχθεί η μόνιμη επανένωση όλων των Γλυπτών του Παρθενώνα συνεχίζεται αμείωτη». Το σημαντικό βήμα το οποίο γίνεται σήμερα, πιστεύω ότι ανοίγει τον δρόμο έτσι ώστε και άλλα μουσεία να μπορέσουν να κινηθούν στην αντίστοιχη κατεύθυνση. Με πιο σημαντικό, φυσικά, το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο θα πρέπει πια να αντιληφθεί ότι έχει έρθει ο καιρός τα μάρμαρα του Παρθενώνα τα οποία έφυγαν από την Ελλάδα σε συνθήκες που λίγο-πολύ είναι όλες γνωστές, να επιστρέψουν πια εδώ, στο φυσικό τους σπίτι» ανέφερε ο Kyriakos Mitsotakis κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

About the reopening of the Livadi Stadium and the surrounding area

In our effort to reopen the football field but...
00:01:29

Trump announces disclosure of «important» documents on UFOs

«We found many, very interesting documents, I must say, and...

All Together: What is being installed next to our homes? Questions about pumping stations

Under the microscope of the municipal faction «All Together, Kythera -...

Hania.News of «our» George Georgakis celebrates ten years

Today (18 April 2026) is an important day for the...

The tender for the four-year barren lines in the ferry sector is in the final stretch

The tender for the four-year contracts is now on track for implementation...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img