Τρί, 17 Φεβ 2026
12.4 C
Kythera

Washington Post: Prime Minister called out for media and censorship

Δεν πρέπει να αισθάνθηκε και πολύ βολικά ο Kyriakos Mitsotakis κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του με την Lally Weymouth της Washington Post, καθώς και αυτή η δημοσιογράφος φρόντισε να κάνει… ευθείς ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο δεν βρέθηκαν οι παράνομες επαναπροωθήσεις, όπως είχε συμβεί προ ημερών με την Ολλανδή δημοσιογράφο, αλλά η διάταξη που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή για τα fake news and the media.

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη του νέου Ποινικού Κώδικα, έχει υπάρξει ορυμαγδός αντιδράσεων εντός και εκτός συνόρων με σοβαρές διαμαρτυρίες για απόπειρα φίμωσης της δημοσιογραφίας, ωστόσο η κυβέρνηση δεν υποχώρησε ούτε βήμα.

Η Αμερικανίδα δημοσιογράφος της Washington Post, όμως, έβγαλε στη… σέντρα τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας λάθος τη νομοθεσία αυτή και έκανε λόγο για επίθεση της κυβέρνησης προς τα μέσα ενημέρωσης.

Χαρακτηριστικά, ο διάλογος όπως είναι δημοσιευμένος στην Washington Post

  • Ερ.: Το ελληνικό κοινοβούλιο πέρασε πρόσφατα έναν νόμο που μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση fake news και θέτει υπόλογους τόσο τον ιδιοκτήτη του μέσου όσο και τον δημοσιογράφο
  • Απ.: Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιεύεται, ώστε οι fake news ιστορίες, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την δημόσια υγεία, να μην παίρνουν μεγάλη προβολή.
  • Ερ.: Νομίζω ότι αυτό θα ήταν λάθος. Γιατί χρειάζεστε να επιτεθείτε στα ΜΜΕ;
  • Απ.: Αυτό που κάνουμε, είναι αρκετά μετρημένο και πολύ έγκυρο.
  • Ερ.: Γιατί απλά δεν το κάνετε;
  • Απ.: Είστε τόσο έμπειρη δημοσιογράφος, θα σκεφτώ σοβαρά την τοποθέτησή σας
  • Ερ.: Είστε πολύ πετυχημένος πρωθυπουργός. Γιατί να το κάνετε αυτό; Εσείς, περισσότερο από άλλους, θα έπρεπε να είστε συνηθισμένος στα ΜΜΕ. Είστε δημόσιο πρόσωπο εδώ και χρόνια, είναι ένας ολισθηρός δρόμος.
  • Απ.: Έχω δεχθεί κι εγώ επιθέσεις, δεν είναι για εμένα, είναι για την… δημόσια υγεία. Από την άλλη θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι ιστορίες αυτές βρίσκονται ήδη στο Διαδίκτυο και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το Διαδίκτυο.
  • Ερ.: Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογοέκρινα
  • Απ.: Tο δέχομαι το σχόλιό σας. Αναφορικά με τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη για εκείνους που δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν κάνουμε τα εμβόλια υποχρεωτικά και δεν τους επιβάλουμε lockdown.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

AQUA JEWEL: Ανακοίνωση τροποποίησης δρομολογίων

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το δρομολόγιο...
00:18:21

«Πήγαιναν στον θάνατο με το κεφάλι ψηλά, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα»

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφικών ντοκουμέντων από την εκτέλεση των...

Όταν ταξιδεύαμε από τα Κύθηρα στη Σμύρνη με ατμόπλοιο

Η πρόσφατη συμφωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν για την ακτοπλοϊκή σύνδεση...

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Οπληθωρισμός στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση 2,5% τον Ιανουάριο φέτος,...

Καιρός – Νέο έκτακτο δελτίο: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού της ΕΜΥ, σχετικά με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img