Παρ, 05 Δεκ 2025
15.5 C
Kythera

Η Λινού αδειάζει την κυβέρνηση – «Θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους αν έπαιρνε μέτρα στα ΜΜΜ»

Στα μέσα μαζικής μεταφοράς η μεγαλύτερη διασπορά τόνισε η Αθηνά Λινού και παρέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της Αθηνάς Λινού σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μέτωπο της πανδημίας, καθώς η καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι η χώρα θα γλίτωνε 3.000 θανάτους αν υπήρχαν επαρκή μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μιλώντας στον Real Fm και ερωτηθείσα τί θα έκανε αν ήταν υπουργός Υγείας, η Αθηνά Λινού ήταν αποκαλυπτική:

«Θα προσπαθούσα να πείσω την κυβέρνηση ότι αν πάρουμε μέτρα προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα γλιτώναμε 3.000 θανάτους με τη μείωση της μετάδοσης.

Εκεί γίνεται η μεγαλύτερη διασπορά», σημείωσε η Αθηνά Λινού και συμπλήρωσε:

«Περισσότερα δρομολόγια και τεχνική βελτίωση των λεωφορείων ώστε να έχουν παράθυρα και να είναι συνεχώς ανοιχτά».

Η Αθηνά Λινού τόνισε ότι το κόστος ανά θάνατο μεταφράζεται σε 300.000 ευρώ, δηλαδή σχεδόν 1 δισ. ευρώ, καθώς για κάθε άνθρωπο που φεύγει από τη ζωή χάνονται χρόνια εργασίας, ξοδεύονται χρήματα σε εντατική, για υποστήριξη και αποκατάσταση της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Νοέμβριο του 2020 παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, είχε αναφέρει ότι το ποσοστό της διασποράς του κορονοϊού στα ΜΜΜ είναι, μόλις, 1,2%.

Παράλληλα, η καθηγήτρια χαρακτήρισε τρομακτική την κατάσταση του κορονοϊού στη χώρα μας γιατί δεν βλέπουμε τάση μείωσης της θετικότητας η οποία παραμένει υψηλή.

«Είναι αυξημένη η μεταδοτικότητα. Είναι σταθερά πολύ υψηλότερη από το 1 που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να μπούμε σε εκθετική αύξησης και να χάσουμε εντελώς τον έλεγχο της κατάστασης», προειδοποίησε.

Η κυρία Λινού, περιέγραψε μεταξύ άλλων, με ποιο τρόπο θα γλίτωναν τη ζωή τους 3.000 ασθενείς Covid, αναλύοντας τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει η χώρα μας να ακολουθήσει στα ΜΜΜ, με αύξηση δρομολογίων και τεχνητά παράθυρα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img