Germany: Christian Union candidate Armin Laschet falls in the polls

Ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) για την καγκελαρία, ο Άρμιν Λάσετ, φαίνεται ότι υφίσταται ήδη τις συνέπειες των χειρισμών του μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, όπως και το περιστατικό όπου συνελήφθη να γελάει ενώ ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ εξέφραζε τη θλίψη του για τα θύματα.

Όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών RTL/ntv, στην (υποθετική) ερώτηση για την απευθείας επιλογή καγκελάριου, ο κ. Λάσετ χάνει 6 μονάδες και πέφτει για πρώτη φορά στην τρίτη θέση με το 17%, πίσω από την υποψήφια των Πρασίνων, την Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία συγκεντρώνει την προτίμηση του 19% των ερωτηθέντων, και τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ο οποίος λαμβάνει το 17%. Ωστόσο, το 45% των ερωτηθέντων δεν επιλέγει κανέναν από τους τρεις υποψηφίους.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Forsa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (Ifo) του Μονάχου, ο κ. Λάσετ χαρακτηρίζεται «συμπαθής» μόλις από το 17% των ερωτηθέντων, ενώ ανάλογη κρίση για την κυρία Μπέρμποκ και τον κ. Σολτς εκφράζει το 33%. «Ικανό και αποφασιστικό», τον θεωρεί μόνο το 13%, έναντι 29% για τον κ. Σολτς και 27% για την κυρία Μπέρμποκ. Η μόνη κατηγορία στην οποία ο Άρμιν Λάσετ κερδίζει τους αντιπάλους του είναι αυτή του «πολιτικού που βρίσκεται κοντά στους πολίτες»: συγκεντρώνει 31%, ενώ ο υποψήφιος του SPD το 23% και η υποψήφια των Πρασίνων το 22%.

Ενδεικτικό πάντως του πόσο επηρέασαν τους Γερμανούς οι πρόσφατες καταστροφές, είναι το γεγονός ότι στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, η κακοκαιρία βρίσκεται για πρώτη φορά στην κορυφή, ενώ η pandemic πέφτει στη δεύτερη θέση για πρώτη φορά από την άνοιξη του 2020. Ακολουθούν οι προσεχείς βουλευτικές εκλογές και το κλίμα.

📢 Stay informed!

Follow Kythera.News on Viber. Be the first to hear the island's news.

News Feed

Χανιά – Κτηματολόγιο: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει…

Στις 25 Μαρτίου 2026 γράφαμε σε αυτήν εδώ τη στήλη ότι...

Απάντηση Ανδρέα Μαριάτου στο άρθρο του Σταύρου Μεγαλοκονόμου

Αγαπητέ Σταύρο,Ναι, είναι δημοκρατική υποχώρηση (στην καλύτερη περίπτωση) να...
00:02:34

Αυλέμονας: Διαμαρτυρίες για τις εργασίες ανάπλασης εν μέσω τουριστικής περιόδου

Έντονη διαμαρτυρία για τον χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης...

Η ντροπή των Κυθήρων

Πρωϊνό Σαββάτου και ανοίγοντας τις ιστοσελίδες των τοπικών μέσων,...
03:15:43

Το Καμένο Πρόσωπο της Ελλάδας – Η Αχρηστοκρατία

Οι "Αντιθέσεις" έριξαν την αυλαία της τηλεοπτικής περιόδου, με...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Recent Articles

Popular Categories

spot_img