ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
φωτογραφία αρχείου

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Πειραιά, από εκπαιδευτικούς, γονείς και συλλόγους γονέων, ενάντια στις συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων στα σχολεία της περιοχής. Στην κινητοποίηση παραδόθηκαν 1000 υπογραφές γονέων, οι οποίες υποστήριζαν την ανάγκη ακύρωσης αυτών των αποφάσεων και τη δημιουργία νέων τμημάτων.

Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΔΕ πραγματοποιήθηκε απουσία του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά οι υπεύθυνοι τμημάτων παρέλαβαν τις υπογραφές και δήλωσαν ότι έχουν γίνει θετικές εισηγήσεις για κάποια σχολεία, όπως το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, το ΓΕΛ Κυθήρων και άλλα.

Παρά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με την κατοχύρωση των 82 από τα 108 τμήματα, οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν πλήρως τα αιτήματά τους. Νέα κινητοποίηση προγραμματίστηκε για την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 18:30, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί και σωματεία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων. Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ:

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/9 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΔΙΔΕ 1000 (!) ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/10 18:30 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ-ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την Παρασκευή 27/9, υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε στην πολύ μαζική σύσκεψη (22/9) με γονείς και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στις 19/9, παραδώσαμε στη ΔΔΕ Πειραιά μαζί με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών από πολλά σχολεία 1000 υπογραφές γονέων, με αίτημα την άμεση ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης/κλεισίματος τμημάτων, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων για δημιουργία νέων τμημάτων. Στη συνάντησή μας τις υπογραφές παρέλαβαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων της Δ/νσης  (ο ΔΔΕ απουσίαζε).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας από εκπαιδευτικούς  και γονείς δηλώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο αγώνας  μας, οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν αλλά θα κλιμακωθούν και θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πλήρη αποδοχή των αιτημάτων μας.

Ο αγώνας αυτός ήδη έχει φέρει αποτελέσματα. Από τα 108 τμήματα, έχουν κερδηθεί τα 82!

Συνεχίζουμε με νέα κινητοποίηση την Πέμπτη 3/10 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της ΔΔΕ έχουν γίνει θετικές εισηγήσεις για τα παρακάτω σχολεία: ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΓΕΛ ΚΥΘΗΡΩΝ, αλλά και για άλλα τμήματα. Εμείς συνεχίζουμε ζητώντας να εγκριθούν ΟΛΑ.

Στην κινητοποίησή μας πήραν μέρος/παρέδωσαν υπογραφές:

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με τον πρόεδρό της Π. Κατηφέ, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κορυδαλλού, η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κερατσινίου –Δραπετσώνας, ο Σύλλογος Γονέων του 1ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, ο Σύλλογος Γονέων του 2ΟΥ Γ/ΣΙΟΥ Κορυδαλλού, γονείς και εκπαιδευτικοί από το 4Ο ΓΕΛ Νίκαιας, το 5Ο ΓΕΛ Κορυδαλλού, το 3ο Γυμνάσιο Σαλαμίνας, το 2ο Γ/Σ Καλλίπολης, το 3ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, το 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου, το Γυμνάσιο Αμπελακίων Σαλαμίνας, το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού, το 1ο ΓΕΛ Δραπετσώνας κ.α.

Σ  Υ  Ν  Ε  Χ  Ι  Ζ  Ο  Υ  Μ  Ε

Οργανώνουμε από κοινού με τους γονείς και τους μαθητές μας τα αγωνιστικά μας βήματα.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/10 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ  ΣΤΙΣ 18:30  ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ.              

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ , ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × five =