Ελένη Ταλλάρου

Η Δημοτική Παράταξη “Ελεύθερα Κύθηρα” εξέδωσε δελτίο Τύπου, στο οποίο εκφράζει τις ανησυχίες της για τη λειτουργία της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων (ΕΕΠΚΑ). Η παράταξη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τον πρόσφατο απολογισμό της Εγχωρίου, καθώς τον θεωρεί ότι βρίσκεται σε αντίθεση με τις βασικές προγραμματικές αρχές της παράταξης, οι οποίες περιλαμβάνουν τον σωστό σχεδιασμό, την οικονομική διαφάνεια, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η παράταξη τονίζει την ανάγκη για μια νέα αναπτυξιακή προσέγγιση, η οποία δεν θα εστιάζει στην «άμυνα επί των κεκτημένων», αλλά στη συνεργασία και τη συμμετοχική διοίκηση. Γίνεται κριτική στις ατομικές επιλογές και την ατζέντα που έχει ακολουθηθεί μέχρι σήμερα, ενώ τα “Ελεύθερα Κύθηρα” ζητούν πρόσωπα χωρίς εξαρτήσεις, τα οποία θα μπορούν να συμβάλλουν σε μια ενωτική, δημιουργική και δίκαιη κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παράταξη προτείνει για τη θέση της προέδρου της ΕΕΠΚΑ την υποψηφιότητα της Ελένης Ταλλάρου, Πολιτικού Μηχανικού, η οποία κατάγεται από τον Δρυμώνα Κυθήρων. Η κ. Ταλλάρου διαθέτει πλούσιο βιογραφικό, έχοντας αποφοιτήσει από το Λύκειο Κυθήρων και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Αθηνών ως Πολιτικός Μηχανικός. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει υπεύθυνη μηχανικός δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τα Ελεύθεα Κύθηρα και συγκέντρωσε 154 ψήφους.

Η “Ελεύθερα Κύθηρα” καλεί το εκλεκτορικό σώμα να στηρίξει την επιλογή αυτή, με στόχο μια διοίκηση βασισμένη σε αρχές όπως η διαφάνεια, η συμμετοχή και η συνεργασία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου.

Ακολουθεί το δελτίο της παράαταξης:

Δελτίο Τύπου Ελεύθερα Κύθηρα για τις εκλογές της ΕΕΠΚΑ

Πολλές από τις ενέργειες που συμπεριλήφθηκαν στον πρόσφατο απολογισμό της Εγχωρίου κατάφεραν να εναντιωθούν σε όλες τις προγραμματικές μας αρχές (σχεδιασμός, οικονομική διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, προστασία του περιβάλλοντος) και επομένως η λειτουργία του θεσμού απέχει από αυτό που ως παράταξη θεωρούμε ιδανικό. Διότι επιπλέον της δεδομένης προσωπικής ακεραιότητας των μελών του ΔΣ και παρά το όποιο θετικό πρόσημο, θεωρούμε απαραίτητη 1. την ύπαρξη αναπτυξιακού οράματος αντί άμυνας επί των κεκτημένων, 3. αντίληψης συνεργασίας αντί ατομικών επιλογών και ατζέντας, 3. ικανότητα σχεδιασμού και σύγχρονου τρόπου διοίκησης (με συνδυασμό τεχνοκρατικής υποστήριξης και συμμετοχικών διαδικασιών). Επιπλέον, θεωρούμε αυτονόητο ότι όλες ο στρατηγικές θέσεις για την ανάπτυξη του μικρού μας τόπου θα έπρεπε να καλύπτονται από πρόσωπα απαλλαγμένα από γραμμάτια και εξαρτήσεις (όσο κι αν αυτό προβάλλεται –μα φυσικά!- ως προσόν από τους ίδιους τους κομματικούς μηχανισμούς) που θα μας κοιτούν στα μάτια, θα δημιουργούν ομορφιά, θα ενώνουν και δεν θα διχάζουν τη μικρή μας κοινωνία.

Από τα παραπάνω γίνεται προφανές ότι τα ΕΚ θα προτείνουμε υποψήφια για τη θέση του προέδρου σύμφωνα με τη δική μας κατανόηση για τη σημασία και τον επιθυμητό τρόπο λειτουργίας της ΕΕΠΚΑ.

Η πρόταση μας είναι η Ταλλάρου Ελένη, Πολιτικός Μηχανικός, ετών 29, μεγαλωμένη στον Δρυμώνα Κυθήρων.

Καλούμε το εκλεκτορικό Σώμα όλων των παρατάξεων του Δήμου μας να αγκαλιάσουν την επιλογή αυτή.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

twenty + nine =