Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Σταμάτα. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διονύσου, το πύρινο μέτωπο είναι ανεξέλεγκτο. Όπως είπε ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια».

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, προληπτικά ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού «Γαλήνη». Το πύρινο μέτωπο κινείται στα όρια Σταμάτας με Ροδόπολη με κατεύθυνση προς τον λόφο Μουσών στον Διόνυσο.

«Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μην φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού “Γαλήνη”. Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σχετικά με την πυρκαγιά που μαίνεται μεταξύ Σταμάτας και Ροδόπολης.

Λόγω της πυρκαγιάς, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στα εξής σημεία: Στην οδό Μακαρίου, από τη λεωφόρο Δροσιάς – Σταμάτας, στην οδό Αγίου Ιωάννου, από την Κωνσταντινουπόλεως, στην οδό Αλωνίων και στη λεωφ. Ροδοπόλεως, στη συμβολή της με την λεωφ. Δροσιάς – Σταμάτας.

Στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε μια προσπάθεια να μην ξεφύγει το πύρινο μέτωπο. Μέχρι στιγμή επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

one + eight =