Τετ, 25 Φεβ 2026
14.7 C
Cythera

«Είναι το καλύτερο ελληνικό νησί»: Όταν ο Guardian αποθέωνε τα Κύθηρα!

Ένα κείμενο-ύμνο στα Κύθηρα έγραψε to 2015 ο συγγραφέας Andrew Bostock για τον Guardian, τονίζοντας πως είναι το καλύτερο ελληνικό νησί. «Στα 30 χρόνια που κυνηγάω να βρω το τέλειο ελληνικό νησί, επισκέφθηκα περίπου 40 από αυτά αλλά στην αναζήτησή μου εντόπιζα δύο συγκεκριμένα προβλήματα», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Πρώτον, πολλά από αυτά  ακολουθούν το ίδιο μοτίβο: μία μικρή πόλη ή λιμάνι, δύο ή τρεις καταπληκτικές παραλίες και, αν είστε τυχεροί, μια παλιά εκκλησία στην κορυφή ενός λόφου του νησιού. Για πολλούς αυτά είναι τα μόνα που χρειάζονται για μια εβδομάδα ή δύο μακριά από την πόλη, αλλά εγώ πάντα λαχταρούσα για περισσότερα», σημειώνει.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα μεγαλύτερα νησιά δέχονται μεγάλο όγκο τουριστών. «Φέτος ακολούθησα τη συμβουλή των Ελλήνων φίλων μου και πήγα στα Κύθηρα, και νομίζω ότι το κυνήγι μου έχει τελειώσει» γράφει ο συγγραφέας. Όπως αναφέρει, τα Κύθηρα μπορεί να είναι δύσκολο να τα προσεγγίσεις, αλλά είναι το καλύτερο νησί που έχει επισκεφθεί ποτέ. Όπως υπογραμμίζει, τα Κύθηρα δεν βρίσκονται κοντά σε κάποιο άλλο μεγάλο νησί της χώρας αλλά μόνο του στο κάτω μέρος της Πελοποννήσου και ο καλύτερος τρόπος για να φτάσει κάποιος εκεί είναι με καραβάκι.

Εκτός από σμαραγδένια νερά και χρυσή άμμο, κρύβουν «μικρούς θησαυρούς» όπως: φαράγγια, κοιλάδες, πέτρινες βουνοκορφές και καταρράκτες. Εντύπωση έχει προξενήσει στον αρθρογράφο το λιμάνι του νησιού, ο Διακόφτης, κάνοντας λόγο για σμαραγδένια νερά και χρυσή άμμο. Ο Μυλοπόταμος είναι για τον Andrew Bostock το πιο ωραίο χωριό που συνάντησε. Με πλατάνια, ήσυχα καφενεία και ταβέρνες με εκπληκτικό φαγητό, το χωριουδάκι αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους επισκέπτες του νησιού. Η παραλία Καλάμι, μπορεί να είναι δύσκολη στην πρόσβασή της, ωστόσο αναφέρει ο συγγραφέας, ότι έτσι θα πρέπει να είναι ο παράδεισος. Κοντά βρίσκεται και το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας που είναι εντυπωσιακά γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, καθώς και ένα παρεκκλήσι με τοιχογραφίες 700 ετών.

Διαβάστε εδώ, ολόκληρο το αφιέρωμα του Andrew Bostock στον Guardian για τα Κύθηρα.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»

«Είναι ο Τζέφρι Επσταϊν ο διάβολος;»Η ερώτηση, όπως την...

Σουρής Ζαχαρίας : Μήνυμα για την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Σήμερα ξεκινά η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, μια περίοδος...

Πότε ο πρωκτικός πόνος πρέπει να σας ανησυχήσει και να επισκεφθείτε πρωκτολόγο

Παθήσεις που προκαλούν πόνο στην περιοχή του πρωκτού και...

Τα έθιμα που κρατούν ζωντανή την πολιτισμική συνέχεια και την τουριστική ανάπτυξη

Από το Μπουρανί του Τυρνάβου, μέχρι τον χορό των...
00:00:00

Πατρινό Καρναβάλι 2026: Δείτε τη μεγάλη παρέλαση

Κορυφώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα την Κυριακή. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img