aristotelia-peloni

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε συνέντευξη της στο Open, συνέχισε τη πολιτική των…διαπιστώσεων για την εγκληματικότητα, παραδεχόμενη ότι υπάρχει πρόβλημα. Το ενδιαφέρον που είπε είναι ότι η Ελλάδα είναι, ήταν και παραμένει μια ασφαλής χώρα. Δεν θυμόμαστε να έλεγε η κυβερνητική παράταξη ότι η Ελλάδα ήταν ασφαλής χώρα και τα όσα υποστήριζε περί της “εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες” ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά της συνθήματα. Προς το παρόν, έχει το νου της στα Εξάρχεια και προσλαμβάνει μέχρι και 1.000 αστυνομικούς για τα …Πανεπιστήμια. Δεν μας είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος αν η κυβέρνηση έχει σκοπό κάποια στιγμή να τα ανοίξει! Άνοιξε μέχρι και ο ιππόδρομος αλλά τα πανεπιστήμια παρέμειναν κλειστά και μάλλον όχι επειδή οι φοιτητές δεν ξέρουν να φορούν τη μάσκα τους.

Τί είπε λοιπόν η κυρία Πελώνη για την εγκληματικότητα;

«Έχουμε από τα χαμηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών και ληστειών σ’ ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία. Αστυνόμευση στις γειτονιές υπάρχει, έλεγχοι γίνονται και ενισχύονται» σημείωσε η κ. Πελώνη, συμπληρώνοντας ότι το οργανωμένο έγκλημα είναι ένα ξεχωριστό πρόβλημα, το οποίο προφανώς υπάρχει και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Η ΕΛ.ΑΣ κάνει το καθήκον της. Προφανώς πρέπει να γίνουν και περισσότερα. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι επιχειρησιακά θα κάνει τη δουλειά της και ότι οι δράστες όλων αυτών των περιστατικών θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» είπε.

Στη συνέχεια κατηγόρησε την αντιπολίτευση και ειδικά το ΣΥΡΙΖΑ ότι ανακατεύει, στο ίδιο μίξερ χωριστά ζητήματα, για να αποπροσανατολίσει. «Καταρχάς, να πω ότι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έψεγε την κυβέρνηση για υπερβολική αστυνόμευση κατά τη διάρκεια του lockdown και των περιοριστικών μέτρων. Τότε έλεγε να μην υπάρχει Αστυνομία, τώρα ψέγει την κυβέρνηση για μη αστυνόμευση στις γειτονιές ή για το αίσθημα της ασφάλειας του πολίτη. Οπότε, ας αποφασίσει τι θέλει» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Για την ομάδα προστασίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είπε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε θα εφαρμοστεί, θα προχωρήσει η πρόσληψη των πρώτων 400 και αυτός ο αριθμός μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 1.000, ανάλογα με τις ανάγκες των ιδρυμάτων και πάντα σε συνεργασία μαζί τους. «Θα εκπαιδευτούν και θα στελεχώσουν τις ομάδες αυτές, σε συνεργασία με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, όπου υπάρχει ανάγκη. Δεν είναι οριζόντιο το πρόβλημα. Υπάρχουν Ιδρύματα που έχουν πρόβλημα και άλλα που δεν έχουν. Ο στόχος είναι να δράσουν κυρίως αποτρεπτικά, για τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας στα πανεπιστήμια» είπε.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

fifteen − 5 =