Πριν λίγες ημέρες ο συνδημότης μας Αλέξανδρος Νικολαϊδης μας κοινοποίησε επιστολή του σχετικά με τα προβλήματα τηλεπικοινωνιών και ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος που απασχολούν την πρωτεύουσά μας Χώρα καθώς και άλλες περιοχές των Κυθήρων.

Αναφορικά με το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα, θυμηθήκαμε την δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που ξεκίνησε ύστερα από ψήφιση νόμου το 2018 στην Βουλή των Ελλήνων.

Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από την έναρξη της ψηφιακής τηλεόρασης, μέσω Digea (2014), στη χώρα μας, αλλά την ίδια στιγμή πολλές περιοχές της επικράτειας δεν έχουν ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Από το 2018 τo Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μεριμνά ώστε να υπάρχει ψηφιακή λήψη των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας στις λεγόμενες «Λευκές Περιοχές», περιοχές στις οποίες οι κάτοικοι δεν μπορούν να λάβουν το ψηφιακό σήμα της Digea από τους πομπούς της.

Υπάρχει λύση λοιπόν, που δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή μέχρι σήμερα, και για αυτό ενημερώνουμε όλους τους Κυθήριους και Αντικυθήριους κατοίκους ώστε επιτέλους να αποκτήσουν πρόσβαση στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Τι προβλέπεται για τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα

Τα νησιά μας έχουν πρόβλημα λήψης του ψηφιακού σήματος σε αρκετές περιοχές, με αποτέλεσμα να αποκλείονται αρκετά νοικοκυριά. Οι οικισμοί του Δήμου Κυθήρων που ανήκουν στις Λευκές Περιοχές είναι:

Δημοτική Ενότητα Κυθήρων

  • Άνω Λιβάδιον
  • Κάλαμος
  • Κάτω Χώρα
  • Καψάλιον
  • Κουσουνάριον
  • Μανιτοχώρι
  • Μονή Μυρτιδίων

Δημοτική ενότητα Αντικυθήρων

  • Χαρχαλιανά

Οι κάτοικοι των παραπάνω οικισμών μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τηλεοπτικό σήμα δωρεάν (μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης σύμφωνα με τα παραρτήματα των νόμων 4563/2018-Α’169 και 4727/2020-Α’184). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους εδώ: https://white-areas.gov.gr/ ή στα κατά τόπους ΚΕΠ (όπως ίσχυε και παλαιότερα) και να αποκτήσουν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Η επιδότηση αφορά σε νοικοκυριά και όχι σε μεμονωμένους δικαιούχους ή επιχειρήσεις και αφορά αποκλειστικά στο συγκεκριμένο ακίνητο που θα δηλωθεί στην αίτηση και αποτελεί την μόνιμη κατοικία του αιτούντος. Το ποσό της επιδότησης δίνεται απευθείας στον Πάροχο.

Προσοχή!!!

Η υποβολή αιτήσεων θα παραμείνει ενεργή για το διάστημα 01.03.2024 στις 9.00 – 15.03.2024 στις 21.00.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή.

Εάν είστε μόνιμος κάτοικος σε «Λευκή Περιοχή», μπορείτε να υποβάλετε την αίτησή σας ψηφιακά, προκειμένου να ενταχθείτε στο πρόγραμμα επιδότησης.

https://white-areas.gov.gr/

Εάν δεν επιθυμείτε να την υποβάλετε ψηφιακά, μπορείτε να εξυπηρετηθείτε στο ΚΕΠ της περιοχής κατοικίας σας.

Για να καταθέσετε την αίτηση ψηφιακά, θα χρειαστείτε μόνο:
Τους κωδικούς σας taxisnet
Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Για να καταθέσετε την αίτηση σε ΚΕΠ, θα χρειαστείτε μόνο:
Το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας
Τον ενδεκαψήφιο αριθμό Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας

Για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λειτουργεί help desk της δράσης. Η επικοινωνία γίνεται είτε μέσω της σελίδας https://tvcoverage.gr/contact είτε από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνο 215 2157840.

Πρόσβαση των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης (λευκές περιοχές) στο πρόγραμμα ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών

Για τα παραπάνω ισχύουν:

  • χορήγηση και εγκατάσταση του απαραίτητου ευρυζωνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται
  • 8 χρόνια πρόσβασης σε προγράμματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας
  • 8 χρόνια εγγύησης εξοπλισμού και της εγκατάστασής του όταν αυτός απαιτείται
  • ελεύθερη επιλογή παρόχου

Την αίτηση υποβάλουν και όσοι από τους δικαιούχους των νοικοκυριών θέλουν να διορθώσουν λανθασμένα στοιχεία παλαιότερης αίτησης στο πλαίσιο της δράσης.

Τι προβλέπεται για νέους επίγειους αναμεταδότες όπως αυτόν που έβαλε η ΕΡΤ στην Χώρα Κυθήρων πέρσι.

Μια ακόμη σημαντική πληροφορία που μεταδίδουν οι Τυπολογίες και αφορά στο διατυπωμένο αίτημα του κ. Αλέξανδρου Νικολαϊδη είναι ότι όσον αφορά τη Digea, υπάρχει όρος να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 75 νοικοκυριά προκειμένου να εγκατασταθεί αναμεταδότης.

Είναι ευκαιρία λοιπόν, κι ας πάρει την πρωτοβουλία ο ενεργός πολίτης ώστε να εγκατασταθεί επιτέλους αναμεταδότης στη Χώρα!

Το Kythera.News είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε συντονισμένη προσπάθεια και πληροφόρηση σε αυτή την κατεύθυνση. Τηλεφωνήστε μας στο 6973 23 53 98.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε εδώ.

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

9 + 4 =