Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 03/02, ο φερόμενος ως δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή Χαριλάου.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον χώρο πέριξ των δικαστηρίων και στην θέα του συλληφθέντα, ξέσπασε σε αποδοκιμασίες, αποκαλώντας τον «δολοφόνο». Κάποιος, μάλιστα, ακούγεται σε βίντεο από την μεταφορά του στην αίθουσα των δικαστηρίων, να τον ρωτά «έχεις καταλάβει τι έχεις κάνει;», χωρίς να λαμβάνει κάποια απάντηση από τον δράστη ο οποίος προσήχθη με κατεβασμένο το κεφάλι και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στον κατηγορούμενο θα απαγγείλει κατηγορίες ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο 23χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την διάρκεια της ανάκρισης, όπου και εμφάνισε ιδιαίτερα σκληρή στάση απέναντι στους αστυνομικούς. «Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο με έχετε εδώ, δεν καταλαβαίνω για ποιο περιστατικό μου μιλάτε», φέρεται να είπε.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει πλούσιο παραβατικό παρελθόν, με την «δράση» του να συνδέεται και με τα φοβερά επεισόδια του Πανθεσσαλικού Σταδίου πριν την έναρξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας το 2017, ενώ εκκρεμεί εις βάρος του και δίκη για παρόμοιο περιστατικό μαχαιρώματος από το 2019, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Άλκης.

Ο 23χρονος είναι αλβανικής καταγωγής, με προσωρινή άδεια παραμονής στη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή, αναζητούνται άλλα πέντε άτομα που είχαν συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση.

Θεοδωρικάκος: Θα βρεθούν όλοι ένοχοι

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκαθάρισε πως «όλοι οι ένοχοι θα βρεθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», αποκαλύπτοντας πως «είναι ζήτημα τιμής για την ελληνική αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα».

«Θέλω να είναι βέβαιοι όλοι όσοι μας παρακολουθούν ότι η Αστυνομία και ξέρει και μπορεί να κάνει την δουλειά της, όπως και την κάνει», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, βίντεο από την στιγμή της επίθεσης, όπως έχει αποτυπωθεί σε κάμερες ασφαλείας και στο οποίο φαίνονται οι δράστες να χτυπούν με λύσσα τα θύματά τους προτού επιβιβαστούν σε δύο αυτοκίνητα και τραπούν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από κάμερες ασφαλείας, που έχουν καταγράψει τη διαδρομή των αυτοκινήτων, με τα οποία έφτασαν και έφυγαν από το σημείο της δολοφονίας οι δράστες, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες και περιγραφές σημαντικών αυτοπτών μαρτύρων.

Το αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας ο 23χρονος ανήκει στον ίδιο, ενώ οι Αρχές προχωρούν και στην ταυτοποίηση κι άλλων ατόμων που πήραν μέρος στην δολοφονία.

Επίσης, το πιθανότερο είναι, να κατηγορηθούν πολλά άτομα ως δράστες της δολοφονίας, καθώς σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ήταν βαριές οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που εντόπισε, άρα πολλά και τα άτομα που του επιτέθηκαν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

three × 1 =