Σάβ, 13 Δεκ 2025
16 C
Cythera

Δήμος Κυθήρων: Παραμένει στα Κύθηρα το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου

Παραμένει στα Κύθηρα το αρχείο του Υποθηκοφυλακείου, όπως αναφέρει με δελτίο Τύπου η Δημοτική Αρχή. Διαβάστε παρακάτω:
Στις 12-01-2024 ελήφθη η απόφαση κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων Κυθήρων, Σπετσών, Ύδρας, Αίγινας και Πόρου και η μεταφορά όλων των αρχείων και των αρμοδιοτήτων τους στο κεντρικό Κτηματολογικό Γραφείο Πειραιά, προκειμένου το αρχείο να ψηφιοποιηθεί στο σύνολό του και να είναι άμεσα προσβάσιμο στους πολίτες ηλεκτρονικά. Το αρχείο κάθε τοπικού Υποθηκοφυλακείου δεν θα ενημερώνεται πλέον για τυχόν νέες εγγραφές ή μεταβολές, καθώς η διαδικασία αυτή θα γίνεται αποκλειστικά μέσω των Κτηματολογικών Γραφείων, από τα οποία θα εκδίδονται και τα σχετικά πιστοποιητικά τόσο με φυσικό τρόπο όσο και ψηφιακά. 
Μετά από συνεργασία του Δήμου μας με την Υποθηκοφύλακα Κυθήρων κα. Ακριβή Στελλίου και κατόπιν επίσημου αιτήματός μας προς το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Δήμαρχος Κυθήρων είχε συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον Υφυπουργό κ. Κων/νο Κυρανάκη και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου κ. Στυλιανό Σακαρέτσιο, από τους οποίους έλαβε την επίσημη έγγραφη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προωθεί άμεσα την ψήφιση ρύθμισης βάσει της οποίας Δήμοι που το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν ψηφιοποιημένα αρχεία πρώην Υποθηκοφυλακείων, αναλαμβάνοντας την φύλαξη τους, την πρόσβαση όσων προσώπων έχουν δικαίωμα έρευνας σε αυτά, και την χορήγηση αντιγράφων μέσω υπαλλήλων τους, σε συνεργασία με τον Φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο, με εξέταση και της δυνατότητας παραχώρησης τους σε κατά τόπους υπηρεσίες Γενικών Αρχείων του Κράτους.
Αυτό σημαίνει ότι το πολύτιμο (για ιστορικούς και κοινωνικούς λόγους) αρχείο του Υποθηκοφυλακείου Κυθήρων θα επιστρέψει μόνιμα στο νησί μας μετά την ψηφιοποίησή του και θα φυλαχθεί σε κτίριο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο μας, ικανοποιώντας ένα εύλογο και δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τον Πρόεδρο του Κτηματολογίου για την θετική τους ανταπόκριση στο αίτημά μας. 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Ο Ποταμός φοράει τα γιορτινά του – γιορτή χαράς και παιχνιδιού την Κυριακή

Γιορτινή ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει αύριο, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, τον...

Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες – Τι σενάρια εξετάζουν

Στη Νίκαια της Λάρισας είναι στραμμένα τα βλέμματα, καθώς...
00:21:16

Μητσοτάκης: Τη Δευτέρα στις 5 περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία αγροτών οριστεί

Κάλεσμα διαλόγου στους αγρότες απηύθηνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από...
00:06:53

Κυρ. Πιερρακάκης: Νέος πρόεδρος του Eurogroup

«Οι παλιές διακρίσεις ανάμεσα σε βορρά και νότο, ανατολή...

Δρομολόγια Aqua Jewel μέχρι 1η Φεβρουαρίου 2026

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι τα δρομολόγια του πλοίου...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img