Το θέμα «Περαιτέρω ενέργειες του Δήμου Αλίμου αναφορικά με το Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων Αλίμου, έπειτα από την Απόφαση περί σημειακής τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου στο οικοδομικό τετράγωνο 264» συζητήθηκε την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2026 στη 2η δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης στην εισήγησή του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της Διοίκησης του Τριφυλλείου ότι υπάρχει απόφαση από το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) που επιτρέπει να αξιοποιηθεί το οικοδομικό τετράγωνο 264 με χρήση γενικής κατοικίας. Συμπλήρωσε δε ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα αποφασιστεί τον Μάρτιο στο εν λόγω συμβούλιο.

Ενημέρωσε το σώμα ότι «ακυρώθηκε η άδεια κατεδάφισης του ακινήτου η οποία είχε και παρανομίες». «Δεν υπήρξε πολεοδομική τακτοποίηση». Ανέφερε ότι στις 29 Ιανουαρίου του 2024 η εταιρεία «Δάκων» έβγαλε άδεια κατεδάφισης του ακινήτου. «Επελήφθη η Πολεοδομία και ακύρωσε την άδεια της κατεδάφισης και συγχρόνως διεπίστωσε θέμα πολεοδομικών αυθαιρεσιών του ακινήτου».

«Η δωρεά είναι μία και μόνο αυτή που αναφέρεται στο συμβόλαιο του 2004»

Ο Δήμαρχος είπε ακόμη ότι ουδέποτε υπήρξε θέμα αλλαγής όρων δωρεάς σε Γενική Συνέλευση του Οικοδομικού  Συνεταιρισμού το 2015. Δεν αποτελούσε προϊόν της βούλησης τους Οικοδομικού Συνεταιρισμού. Ουδέποτε συνεδρίασε ο συνεταιρισμός για να πάρει απόφαση, να αλλάξει την χρήση του ακινήτου και να επιτρέψει αντιπαροχή. «Επικαλούνται την Γενική Συνέλευση του 2015. Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε στο Ειρηνοδικείο την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης του 2015, και πουθενά δεν υπάρχει θέμα για καμία αλλαγή συμβολαίου και των όρων της δωρεάς» (αναφ. στην αρχική δωρεά του 2004)».

Ο Δήμαρχος επεκτάθηκε επί του επίμαχου συμβολαίου του 2015 και υποστήριξε ότι η δωρεά είναι μία και μόνο αυτή που αναφέρεται στο συμβόλαιο του 2004 (Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο).

Επίσης αποκάλυψε ότι με εισαγγελική παραγγελία ζήτησε τον φάκελο συμβολαίου από την συμβολαιογράφο και είπε πώς «αυτό το συμβόλαιο του 2015 που έδινε δυνατότητα για αντιπαροχή και πολυκατοικίες δεν είναι αληθές και βάσιμο». «Αυτό το περίεργο πρακτικό του 2015 που επικαλέστηκαν για να υπογράψουν ως συμβόλαιο αυτοί που παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι του συνεταιρισμού, ακόμα κι αν ήταν υποστατό (υπαρκτό), έχει τόσα προβλήματα μέσα που θα ήταν άκυρο». Το χαρακτήρισε ένα τρύπιο κουρελόχαρτο.

Ευθείες βολές κατά της διοίκησης του Τριφυλλείου για κακοδιαχείριση

Επιτέθηκε με έντονο ύφος στην Διοίκηση του Τριφυλλείου λέγοντας: «επικαλούνται ότι το κάνουν για τους φουκαράδες τους γέροντες… Μπήκαμε και ψάξαμε την περιουσία του Ιδρύματος. Μόνο στην Ελλάδα εντοπίσαμε 82 ακίνητα. Νάτα! Και έχει και ένα κτίριο καταστημάτων στο Μπρισμπέην. Από όλα αυτά τα ακίνητα, περιμένουν να τους σώσει το ακίνητο του Αλίμου; Τι διαχείριση γίνεται σε αυτό το ίδρυμα; Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την διοίκηση του Τριφυλλείου… Αρχίζουν και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά για την μεθοδολογία και την αποτελεσματικότητα και την ορθότητα των πρακτικών που ακολουθούνται από την Διοίκηση του Τριφυλλείου. Πρσέχτε, οι αιχμές δεν είναι για το Τριφύλλειο, οι αιχμές είναι για την διοίκηση του ιδρύματος. Τους ανθρώπους που τρέχουν και διοικούν το ίδρυμα».

Κάλεσε το σώμα να αποφασίσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Τριφυλείου Ιδρύματος και να υποστηρίξει τους κατοίκους της περιοχής στην ανασύσταση του οικοδομικού συνεταιρισμού, για να ξεκινήσει την διαδικασία ανάκλησης της ΔΩΡΕΑΣ.

Επίσης κάλεσε το σώμα να συζητήσει εάν θα στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα και αν θα κάνει αυτοψία στον χώρο του ακινήτου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την προσφυγή στην Δικαιοσύνη

Εν τέλει το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε με 24 υπέρ και 4 λευκά:

α) την προσφυγή στη δικαιοσύνη, με βάση το άρθρο 503 το Αστικού Κώδικα, με τακτική αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της Διοίκησης του Τριφυλλείου Ιδρύματος:
– Να παραλείψει να γκρεμίσει το κτήριο.
– Να του επιβληθεί να αποπερατώσει το κτήριο σύμφωνα με τους όρους της δωρεάς του 2004 και

β) την υποστήριξη των κατοίκων στην προσπάθεια να ανασυστήσουν τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Κυθηρίων Αλίμου.

 

https://www.facebook.com/DimotikoSimvoulioAlimou/videos/356182640718108/

https://www.facebook.com/DimotikoSimvoulioAlimou

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

6 − 2 =