proslipsis-katharistrion

Με νέες προσλήψεις “απαντά” το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των δημάρχων για ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ανακοίνωσε ότι προχωρά άμεσα στη καταβολή 5 εκ. ευρώ προς τους ΟΤΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες που δημιούργησε το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων.

Στη πλειοψηφία τους οι δήμαρχοι είχαν επισημάνει ότι απαιτείται ενίσχυση σε χρήματα και σε προσωπικό καθαριότητας καθώς ο αριθμός των εργαζομένων που προσλήφθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες καθορίστηκε με βάση τα δεδομένα της περσινής σχολικής χρονιάς.

«Η επιμήκυνση του ωραρίου, σημείωναν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης,  σημαίνει αύξηση της φροντίδας, δηλαδή περισσότερη καθαριότητα, άρα περισσότερες καθαρίστριες, περισσότερα υλικά, περισσότερα χρήματα. Αυτό θα έπρεπε, οι αρμόδιοι, να το έχουν προβλέψει. Το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδότησε σε ώρες και χρήματα τους δήμους για να κάνουν τις προσλήψεις με βάση τα στοιχεία από το σχολικό έτος 2021-22. Τώρα που επιμηκύνεται το ωράριο θα πρέπει να λάβουν υπόψη και αυτό, συνυπολογίζοντας και τα υγειονομικά μέτρα για τον covid που θα πρέπει να λάβουμε.

Στους ΟΤΑ οι αποφάσεις για τις προσλήψεις

Η επιπλέον οικονομική ενίσχυση των δήμων με 5 εκ. ευρώ επιβάλλει στις δημοτικές αρχές να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε νέες προσλήψεις ή αν θα αυξήσουν ώρες στο ήδη υπάρχον προσωπικό καθαριότητας. Η απόφαση είναι αποκλειστικά και μόνο στα “δικά τους χέρια”.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

six + 14 =