Τρί, 06 Μαΐ 2025
17.9 C
Cythera

Δήλωση Ευάγγελου Βενάρδου, προέδρου ΕΕΠΚΑ

Σε δήλωση προχώρησε ο πρόεδρος της Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων, Ευάγγελος Βενάρδος, «σπάζοντας τη σιωπή» που είχε τηρήσει μετά το τραγικό συμβάν της 18ης Δεκεμβρίου 2024, το οποίο συγκλόνισε την κοινωνία των Κυθήρων. Ακολουθεί η δήλωση:

Κυθήριες και Κυθήριοι,

Παραμένοντας σιωπηλός επί μακρόν, σεβόμενος απόλυτα το βαρύ πένθος της οικογενείας του αείμνηστου Κοσμά Τζωρτόπουλου, με την οποία άλλωστε με συνδέουν ανέκαθεν άριστες οικογενειακές σχέσεις δεκαετιών, για το τραγικό αυτό γεγονός οφείλω να δηλώσω τώρα τα εξής:

1. Η θλίψη μου είναι αυθεντική και όχι φαινομενική, με εμμονικό στόχο την άκριτη εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας. Τα συλλυπητήρια μου είναι αυτονόητα και ειλικρινή.

2. Τα ευφάνταστα σενάρια και οι μυθοπλασίες που βιαστικά διακινήθηκαν κυρίως από ανθρώπους με μηδενική γνώση των πραγματικών γεγονότων, αλληλοδιαψεύδονται, καταρρέουν και γίνονται φτερά στον άνεμο. Η έκφραση άποψης χωρίς γνώση των πραγματικών περιστατικών είναι κακοποιητική για την κοινωνία και ενίοτε επιζήμια για αυτόν που την εκφέρει. Αυτές είναι οι απόψεις που δημιουργούν τοξικότητα και πρέπει να σταματήσουν.

3. Η μεγάλη δύναμη της αλήθειας θα αποκαλυφθεί. Απαιτεί χρόνο, σιωπή, επιμονή και υπομονή. Έτσι όμως πρέπει. Για όλους και για όλα. Με ονόματα και αποδείξεις. Έχω δεσμευτεί γι’ αυτό μέχρι ΤΕΛΟΥΣ. Το οφείλω ΕΓΩ προσωπικά στη μνήμη του Κοσμά και μόνο. Διερωτώμαι προς τι η νευρικότητα, η αγωνία και η ανησυχία κάποιου ή και κάποιων που δεν ορρωδούν προ ουδενός για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους ιδιοτελείς σκοπούς.

4. Δήλωσα από τη πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο, αλλά και την επομένη σε συνέντευξή μου ότι, ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ (ηθικοί αυτουργοί της πράξης). Θα αποκαλυφθούν όσο και αν προσπαθούν για το αντίθετο. Κάνουν πολύ καλά που φοβούνται. Όλοι και όλα θα αποκαλυφθούν.

5. Δεν ανταποδίδω μίσος, φθόνο, εκδίκηση, χυδαιότητα, αθλιότητα, ανθρωποφαγία, ούτε επιστροφή στον μεσαίωνα και στα λαϊκά δικαστήρια, αλλά παραμένω υποστηρικτής του Δικαίου, μόνο στο χώρο που αυτό αποδίδεται δηλαδή στη δικαστική αίθουσα. Επίορκος και υπονομευτής της ενότητας δεν θα γίνω, όπως παρασκηνιακά καλλιεργείται, για άλλους γνωστούς λόγους.

6. Θα παραμείνω Θεματοφύλακας των δικαίων της Εγχωρίου, της Δημόσιας Περιουσίας (κτηματολόγιο, πέτρες, πωρόλιθος, παραλίες, αλυκές, σπηλιές κλπ) της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και της Αγίας Μόνης, υποστηρίζοντας θεσμικά όπως πάντα τους Νόμους και τις Δικαστικές αποφάσεις, σύστοιχος με την εντολή του 85% του εκλεκτορικού σώματος, παρά τη σφοδρή επίθεση ομάδας ατόμων (άνω των 3) που οργανωμένα, συγκροτημένα, δομημένα, διαρκώς και μεθοδευμένα με αθέμιτες μεθόδους (βία, συκοφαντίες, απειλές, ψεύδη, εκβιασμούς κλπ) προσπαθούν να αναγκάσουν όλο το Δ.Σ. σε παραίτηση για λόγους που καλά γνωρίζουμε.

Τέλος να υπενθυμίσω ότι “κρείττον του λαλείν το σιγάν”, ειδικά για πριν την 19.15 ώρα της 18-12-24 έως το ξημέρωμα της επομένης (Ποταμός, Καραβάς, Άγιος Προκόπης). Ο νοών νοείτω…

Ευάγγελος Π. Βενάρδος

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...
00:06:25

Open TV: Βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Κυθήρων

Έρμαιο σοβαρών ανεπαρκειών το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου η έλλειψη προσωπικού,...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...

Έκτακτη γενική συνέλευση εργαζομένων Νοσοκομείου Κυθήρων – Παρών ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σε έκτακτη γενική συνέλευση καλούνται οι εργαζόμενοι του Γενικού...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img