pseftogiatros-diki

Σε κλάματα ξέσπασε ο πρώτος μάρτυρας στη δίκη του ψευτογιατρού ο οποίος έφτασε στον dr. Kontos, για να σώσει τον πατέρα του από τον καρκίνο. Ο κατηγορούμενος μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα, φέρεται να τού είπε ότι οι χημειοθεραπείες δεν σώζουν ζωές και ότι οι γιατροί τις κάνουν για να παίρνουν μίζες.

«Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες»

«Σύστησαν στη μητέρα μου στο Κιάτο έναν ογκολόγο Νίκο Κόντο που εργάζεται σε Ελβετία και Αμερική και αντιμετωπίζει καρκίνους με εναλλακτικές θεραπείες και βότανα. Αποφασίσαμε να τον καλέσω στο τηλέφωνο. Η πρώτη επικοινωνία ήταν μεταξύ 13-16 Ιουνίου. Του είπα την κατάσταση και τί έχουν κάνει έως τώρα οι γιατροί. Μου είπε ότι οι γιατροί κάνουν χημειοθεραπείες για να παίρνουν μίζες από φαρμακευτικές εταιρίες και στο εξωτερικό κάνουν πια άλλες θεραπείες», ανέφερε ο μάρτυρας.

Τα βότανα

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα, ο «γιατρός» ζήτησε από την οικογένεια ο ασθενής πατέρας να σταματήσει τις χημειοθεραπείες. Τού είπε, μάλιστα, για τα βότανα και τα μαντζούνια που θα τον βοηθήσουν να ζήσει. «Θα πρέπει να ακολουθεί ένα πρωτόκολλο. Μια διατροφή σε αντιοξειδωτικές ίνες και κάποια εκχυλίσματα και βότανα που παρασκεύαζε ο ίδιος και θα μπορούσαν να επιτεθούν στα καρκινικά κύτταρα. Μου είπε να σταματήσει την χημειοθεραπείες γιατί ο ασθενής γίνεται ράκος, ενώ με τη δίκη του μέθοδο θα ενισχύονταν το ανοσοποιητικό. Τον ρώτησα πώς βλέπει την κατάσταση και είπε ότι είναι δύσκολη αλλά θα αυξήσουμε κατά 80% το προσδόκιμο ζωης. Μου είπε ότι ακόμα και καλά να μη πάει, θα στέκεται στα πόδια μέχρι την τελευταία στιγμή», είπε ο μάρτυρας.

Όσο για τα χρήματα, όπως είπε ο μάρτυρας, το κόστος αφορούσε μόνο τα βότανα. «Μου λέει 7.200 ευρώ περίπου και του λέω «τι βότανα είναι αυτά να τα μαζέψω εγώ» και μου είπε ότι δεν είναι απλό, ότι είναι εκχυλίσματα και παρασκευάζονται στο εργαστήριό του. Μου έστειλε πρόγραμμα διατροφής, πολύ απαιτητικό, με πολλά υγρά και χυμούς. Ένα από αυτά, με παντζάρι και σκόρδο του προκαλούσε καούρες και εμετό. Μας έλεγε ότι αντιδρά ο οργανισμός και καθαρίζει από τα καρκινικά κύτταρα».

Η πειθώ

Όπως είπε στην κατάθεση του ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος έπειθε ότι κάνει κάτι «μεγάλο» ενώ είχε χρησιμοποιήσει ακόμη και το όνομα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, υποστηρίζοντας ότι στη στέγη για τα παιδιά με καρκίνο, παρακολουθούσε ο ίδιος παιδιά.

Ωστόσο, ο πατέρας του χειροτέρευε συνεχώς, με αποτέλεσμα να ανησυχεί. Του τηλεφώνησε και πήγε και τον βρήκε. «Μου είπε έλα να με βρεις σε ένα νοσοκομείο πίσω από το Χίλτον και εμφανίστηκε με ποδιά γιατρού και μου έδωσε ένα χάπι να το πάω στον πατέρα μου κι ένα μέλι από το Άγιο Όρος. Η κατάσταση χειροτέρευε συνεχώς. Από τα μέσα Ιουλίου ο πατέρας μου χρειάστηκε συσκευή οξυγόνου. Εμείς είχαμε διακόψει τις θεραπείες στο νοσοκομείο γιατί είχαμε πλέον γιατρό τον Κόντο. Αν και χειροτέρευε η κατάσταση, ο Κοντός επέμενε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις δόσεις των βοτάνων για να μικρύνουν οι όγκοι. Όλο και αύξανε ποσότητες υγρών, που στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο πατέρας μου δε γινόταν. Του δημιουργούσε τυμπανισμούς, αυτό πίεζε τον πνεύμονα».

Η κατάσταση του ασθενούς χειροτέρευε συνεχώς, σε σημείο που χρειάστηκε να κάνει παρακεντήσεις για να αφαιρείται το υγρό που συγκεντρώνονταν στον πνεύμονα του. «Εμείς του λέγαμε ότι ο ασθενής χειροτερεύει, έλα να τον δεις. Ήρθε γύρω στις αρχές Αυγούστου και μας έδειξε ταυτότητα του ερυθρού σταυρού του διεθνούς. Αφού είχαμε ξεκινήσει παρακεντήσεις, τον πήραμε και του είπαμε ότι ο ασθενής δε μπορεί να πιει. Και μας είπε να πάρουμε νοσοκόμα που θα του βάζει ορό με τα βότανα. Από ένα σημείο και μετά, οι φλέβες του καταστρέφονταν και το υγρό ήταν κάπως καυστικό και του δημιουργούσε σαν εκζέματα. Μια ημέρα πριν πεθάνει, μας είπε να του δώσουμε σόδα με νερό για να φύγουν τα φλέγματα».

Σχολιάστε!