navagio-kythira
Stamatina Tamvaki Photography

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι έρευνες για την ανεύρεση αγνοουμένων στην περιοχή του ναυαγίου, στο Διακόφτι. Η ναυτική τραγωδία συνέβη την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, λίγο πριν τις 21:00 σε περιοχή ανατολικά του λιμανιού, όταν ιστιοφόρο σκάφος προσέκρουσε στα βράχια λόγω των θυελλωδών ανέμων και διαλύθηκε. Στο σκάφος, επέβαιναν 95 άνθρωποι, από τους οποίους διασώθηκαν οι 80, ενώ 8 εκ των 15 συνολικά αγνοουμένων είχαν ανασυρθεί μέχρι την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου χωρίς τις αισθήσεις τους. Έως το μεσημέρι της Τρίτης, δεν υπήρχε επίσημη ενημέρωση για ανεύρεση άλλων ανθρώπων.

Οι σοροί των νεκρών του ναυαγίου μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο της Καλαμάτας, στο οποίο μετέβησαν και συγγενικά τους πρόσωπα από χώρες της Ευρώπης για την επώδυνη διαδικασία της αναγνώρισης. Δύο από τα θύματα έχουν ήδη αναγνωριστεί. Εκφράζονται φόβοι ότι ίσως υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στις σπηλιές που περιβάλλουν το σημείο του ναυαγίου.

Όλοι οι επιβαίνοντες του σκάφους ήταν αφγανικής καταγωγής, εκτός από έναν Σύρο, ο οποίος, εν τέλει ταυτοποιήθηκε ως διακινητής και συνελήφθη.

Εν τω μεταξύ, οι 80 διασωθέντες της τραγωδίας, εξακολουθούν να παραμένουν στο παλιό δημοτικό σχολείο των Φριλιγκιανίκων, όπου τυγχάνουν σίτισης και φροντίδας από τις αρχές και τους εθελοντές του νησιού.

 

 

 

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

thirteen − one =