crystal-lake

Θα ήταν κρίμα (για τους παραγωγούς, εμείς είμαστε καλυμμένοι από το 1980 οι σκληροπυρηνικοί – χρονιά του πρώτου έργου – ή το 1989 όταν ο Jason took Manhattan και το camp δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει γλυκύτερο απόγειο) κοτζάμ Παρασκευή και 13 να μείνει στις 12 ταινίες. Με ένα +1 να καραδοκεί, και αυτό να είναι μάλιστα η ψυχαγωγική γεύση της εποχής, πιάνουμε και τον αριθμό-κλειδί

Το +1 λοιπόν θα είναι μια σειρά, το «Crystal Lake», με την εντολή του διαύλου του Peacock και υπό την ευθύνη της Α24 και του σεναριογράφου και παραγωγού, Μπράιαν Φούλερ. Τίποτα δεν είναι γνωστό για την υπόθεση, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να τοποθετηθεί στην δεκαετία του ’50, όπου και θεωρητικά ξεκινούσε η υπόθεση του μικρού Τζέισον και της καλόκαρδης μαμάς του.

Το κινηματογραφικό σίριαλ του Παρασκευή και 13 είναι βέβαια απότοκο της μανίας που ξεκίνησε το 1978 Η Νύχτα με τις Μάσκες, που μπορεί να μην είναι το πρώτο PoV slasher αλλά είναι το επιτυχέστερο και το καλύτερο, μανία που ειδικά από το 1978 έως το 1981 συνέστησε δεκάδες δεκάδων slasher παραγωγών, αμφίβολου κύρους, αναμφίβολης διασκεδαστικότητας και γενικευμένης κριτικής, θεωρητικής και σημειολογικής λόξας.

Η επιτυχία του franchise του Τζέισον έβαινε κατά φθίνοντα τρόπο, αλλά καθώς οι προϋπολογισμοί ήταν πάντοτε εγκρατείς (τα πρώτα 9 – 1980-1993 – δεν ξεπέρασαν ποτέ τα 5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ κατα βάση κόστιζαν κάτω από 3!) αποτέλεσαν όλα μεγάλες επιτυχίες.

Ο Φούλερ με τη σειρά του έχει εκφράσει κατά καιρούς μεγάλη αγάπη για το franchise και ειδικά για την μάνα του Τζέισον, την Πάμελα Βούρχις (Μπέτσι Πάλμερ), έχοντας μάλιστα ντυθεί δημοσία Πάμελα το 2017. Δεν μπορείς να μην τον αγαπάς – και παίρνει αυτομάτως το χρίσμα.

Η πιθανότητα λοιπόν μιας σειράς που θα μετακινεί την εστίαση από τον Τζέισον στη μαμά του, είναι πολλαπλά ενδιαφέρουσα, καθώς θα έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα villain με φυλετικούς (εκτός από δεδομένα ψυχαναλυτικούς) όρους. Θα είναι άραγε αυτή η «κακιά»; Θα δούμε ενδιαφέροντα στο θέμα «μάνα-κανακάρης», θα υπάρχει αρκετή φιλοδοξία ώστε να τεθεί και μια θεωρητικότερη σκέψη πάνω στο βλέμμα-φύλο του φακού αλλά και του αντικειμένου; Η ιστορία το σηκώνει, όπως και όλο το slasher είδος, οπότε αναμονή. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η περίοδος των γυρισμάτων.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

15 − five =