charchalakis

Τον προβληματισμό του για την διαχείριση των περιστατικών με τους μετανάστες στα Κύθηρα εξέφρασε ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στον Real FM. Επισήμανε ότι για το νησί είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα, δεδομένης της συχνής καταγραφής ταξιδιών από τα τουρκικά παράλια στην Ιταλία. Συμπλήρωσε δε, ότι φοβάται σοβαρότερα ακόμη προβλήματα για πιθανότητα περιστατικών στα Αντικύθηρα στο μέλλον.

 

Σε ερώτηση που απηύθυνε ο δημοσιογράφος στον Δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη, για το ποια λύση θα πρέπει να δοθεί στο πρόβλημα διαχείρισης τέτοιων περιστατικών ο Δήμαρχος απάντησε:

«Μπορούσε να αντιμετωπιστεί είναι οι εξής: Πρέπει οι διαδικασίες σύλληψης, ταυτοποίησης και διοικητικής απέλασης να γίνονται στην πλησιέστερη ξηρά. Αυτό απαιτεί μία αλλαγή πρωτοκόλλων και διαδικασιών την οποία πρέπει να κάνει το Υπουργείο Μετανάστευσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Τώρα ξέρετε ποια είναι η διαδικασία; Βγήκανε χθες το βράδυ εδώ αυτοί οι άνθρωποι. Αυτή τη στιγμή τη σύλληψη, γιατί είναι παράνομα εισελθόντες στην ελληνική επικράτεια, την έχει δημιουργήσει το λιμενικό σώμα, άρα η δικογραφία βρίσκεται εις χείρας του λιμενικού σώματος. Θα πρέπει να τους ταυτοποιήσει όλους, να στείλει τη δικογραφία στον εισαγγελέα υπηρεσίας του Πειραιά, ο εισαγγελέας υπηρεσίας Πειραιά να αποφασίσει την αποχή από την ποινική δίωξη για τους παράνομα εισελθόντες μετανάστες και στη συνέχεια να στείλει τη δικογραφία στην αστυνομία η οποία θα πρέπει, το αστυνομικό τμήμα Κυθήρων να συνεννοηθεί με το Υπουργείο Μετανάστευσης, να έρθουνε πούλμαν στη Νεάπολη από την Αθήνα, την Καλογρέζα για να τους πάρουνε. Δηλαδή πέντε-έξι μέρες δουλειά είναι όλο αυτό που σας περιέγραψα. Αυτό σημαίνει 12, 15, 20 γεύματα για 100 άτομα. Ε, είναι αδύνατο να αναληφθεί αυτό το πράγμα από ένα δήμο σαν τον δικό μου». Κλείνοντας ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν βλέπει να εισακούγεται, ενώ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν συνέβαινε αν οι πρόσφυγες έβγαιναν στα Αντικύθηρα.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + eleven =