Αρχική ΚΥΘΗΡΑ Χαρχαλάκης σε «Μένουμε Εδώ»: «Σίγουρα μένετε εδώ;»

Χαρχαλάκης σε «Μένουμε Εδώ»: «Σίγουρα μένετε εδώ;»

stratos charchalakis

Ο Δήμαρχος Κυθήρων με ανάρτησή του στο Facebook απαντά στο δελτίο Τύπου της δημοτικής παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης «Κύθηρα-Αντικύθηρα, Μένουμε Εδώ». Διαβάστε παρακάτω:

Σίγουρα μένετε εδώ;

«Η Δημοτική Παράταξη «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ», σε μια από τις αναγκαστικά τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις της, αφού σε λίγους μήνες οι δημοτικές εκλογές θα την οδηγήσουν στο τέλος του σύντομου πολιτικού βίου της, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά αυτό που εδώ και 4 χρόνια έχουν αντιληφθεί οι πάντες: είναι καλοί μόνο στη θεωρία, όχι στην πράξη. Δεν τους αρέσει τίποτα, τα βλέπουν όλα μαύρα, δεν επιβραβεύουν κανένα έργο, καμία δράση, καμία επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, κινούνται στην ίδια γραμμή των ηττημένων των πρόσφατων εθνικών εκλογών, που επένδυσαν στην άρνηση, λαμβάνοντας με ηχηρό τρόπο τα επίχειρα της επιλογής τους από το εκλογικό σώμα.

Αναφορικά με τα ζητήματα που έθεσαν, σημειώνω τα εξής:
1. Η μείωση του πληθυσμού των νησιών είναι γενική και όχι αποκλειστικό «προνόμιο» των Κυθήρων. Η πρόσφατη απογραφή έδειξε μείωση πληθυσμού σχεδόν στο σύνολο των κατοικημένων νησιών, κάτι που εξηγείται για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί δημοσίως από επιστήμονες και ειδικούς. Ενδεικτικά: έλλειψη προσφοράς εργασίας κατά το χειμώνα, πρόσκαιρος υπερπληθυσμός μόνο τη θερινή περίοδο, «αρνητές απογραφής» (φαινόμενο ισχυρό και στο νησί μας), κ.λπ. Το να κατηγορεί κάποιος έναν Δήμαρχο επειδή ο πληθυσμός γερνάει και μειώνεται (φαινόμενο εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό), αγγίζει τα όρια της γελοιότητας…
2. Το ίδιο ισχύει για την ακρίβεια και την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Δεν πάσχουν μόνο τα Κύθηρα από αυτά, αλλά όλη η ελληνική επαρχία! Και φυσικά ούτε για την ακρίβεια έχουν ευθύνη οι Δήμοι ούτε φυσικά για την έλλειψη εργατικού δυναμικού! Γελάει ο κόσμος με αυτά που γράφετε…
3. Το νερό ΔΕΝ είναι μαύρο! Μαύρη είναι η αντιπολίτευση που κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν. Τα έργα ύδρευσης των τελευταίων ετών είναι δεκάδες και έχουν λύσει πάρα πολλά προβλήματα σε πολλούς οικισμούς. Το 2014 σχεδόν 15 οικισμοί είχαν διακοπή υδροδότησης κάθε δεύτερο ΣΚ τα καλοκαίρια. Τότε έμενα στο Δρυμώνα και κάθε Παρασκευή μεσημέρι κοβόταν το νερό μέχρι την Κυριακή! Σήμερα, το φαινόμενο αυτό έχει σχεδόν εξαλειφθεί. Παραμένουν 2 προβληματικές περιοχές που και σε αυτές το πρόβλημα θα λυθεί με τα έργα που έχουμε δρομολογήσει. Φυσικά, δεν είμαστε θαυματοποιοί: βλάβες πάντα θα υπάρχουν και πάντα μετά από μια παρατεταμένη βλάβη, το δίκτυο θα βγάζει χώμα. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν οι κατά τα άλλα λαλίστατοι αντιπολιτευόμενοι έστω και μία πρόταση σχετικά. Έστω μία. Συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη, κοστολογημένη. Διότι η άποψη «να μην έχετε βλάβες» είναι ουτοπική.
4. Τα σχολεία ΔΕΝ είναι σε «μαύρα χάλια». Έχουν γίνει σημαντικά έργα σε όλα τα σχολεία με πόρους του Δήμου και του ΠΔΕ, έργα που κάποιοι λυσσαλέα πολέμησαν, καίτοι οι ίδιοι γονείς μικρών παιδιών! Πριν λίγους μήνες εγκρίθηκε χρηματοδότηση 1.300.000€ από την Περιφέρεια για όλες τις σχολικές μονάδες του νησιού, ενώ οι μελέτες επέκτασης του Γυμνασίου/Λυκείου βρίσκονται σε διαδικασία εκπόνησης μέσω της ΚΤΥΠ. Αλήθεια, δεν διαβάζετε τα δελτία τύπου του Δήμου;
5. Για τους χώρους στάθμευσης, περιμένουμε τις προτάσεις σας. Όχι μόνο κριτική. Προτάσεις για συγκεκριμένες περιοχές. Περιμένουμε.
6. Οι μελέτες για την ολοκλήρωση του Θεάτρου Ποταμού είναι αναρτημένες στο site του Δήμου από τις 7 Δεκεμβρίου: https://kythira.gr/…/07/meletes-theatroy-potamoy-kythiron/ Οι μελέτες είναι εξαιρετικές και λόγω της πολυπλοκότητας του έργου απαιτήθηκε πολύς χρόνος για την ολοκλήρωσή τους. Η διαδικασία αδειοδότησης και έκδοσης ΑΕΠΟ επίσης δεν θα είναι εύκολη. Αναζητάμε χρηματοδότηση για το έργο (715.000€) και είμαστε βέβαιοι ότι θα την επιτύχουμε όπως πετύχαμε μεγάλες χρηματοδοτήσεις για τόσα έργα.
7. Ελεύθερος χρόνος/αθλητισμός/παιδιά/πολιτισμός: 7 νέες παιδικές χαρές ολοκληρώνονται και πιστοποιούνται, οι 5 υπάρχουσες θα ανανεωθούν γιατί αυτό είναι υποχρεωτικό από το Νόμο, το σύγχρονο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι είναι έτοιμο, τα 2 νέα γήπεδα σε Ποταμό και Φριλιγκιάνικα θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, το Μουσείο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων στον Ποταμό ολοκληρώθηκε, το Αστικό Σχολείο σε λίγο θα είναι εργοτάξιο, τα κτήρια των Μητάτων και η Βιτζαμάνειος μετατρέπονται σε χώρους πολιτισμού κ.λπ. Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά στην αντιπολίτευση, απλά τα υποβαθμίζει και τα αποκρύπτει.
8. Με τα έργα του LEADER πετυχαίνουμε την πραγματική παραγωγική ανασυγκρότηση των Κυθήρων. 55 ιδιωτικά και 10 δημόσια έργα ολοκληρώθηκαν ή εκτελούνται στο νησί μας με χρηματοδότηση 6.000.000€ από το πρόγραμμα LEADER. Από το Μουσείο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το Αστικό Σχολείο, την ενίσχυση της Φιλαρμονικής, μέχρι τους ελαιουργικούς συνεταιρισμούς, τον μελισσοκομικό, τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση, τις υπηρεσίες, τον τουρισμό και την εστίαση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του προγράμματος (Τεχνικά Δελτία Ενταγμένων Πράξεων), μέσα από τα 55 ιδιωτικά έργα LEADER που εκτελούνται στο νησί μας διατηρούνται 193 θέσεις εργασίας και δημιουργούνται 102 νέες! Αυτό είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ παραγωγική ανασυγκρότηση! Αυτό είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ πολιτική για τη συγκράτηση των κατοίκων στο νησί και την προσέλκυση νέων!
Το επίπεδο της αντιπολίτευσης που έχουν επιλέξει οι συνάδελφοι της ελάσσονος είναι πραγματικά γκρίζο. Αράδες η θεωρία, μηδενικές οι προτάσεις. Εύκολοι στα λόγια, ανύπαρκτοι στην πράξη.
Πάντως, σήμερα, στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που και οι 2 παρατάξεις της αντιπολίτευσης έλειπαν, εμείς εγγράψαμε στον Προϋπολογισμό τα παρακάτω έργα, που θα δημοπρατηθούν άμεσα:
• Τροποποιείται ο Κ.Α. 02.63.7336.0019 ως προς τον τίτλο και το ποσό, με νέο τίτλο «Αποχέτευση Νοτίου Τμήματος Νήσου Κυθήρων (Ταμείο Ανάκαμψης)» και νέο ποσό 28.040.582,88€.
• Δημιουργείται ο νέος Κ.Α 02.30.7336.0130 με τίτλο «Ανάπλαση Κυπριωτιανίκων (Πράσινο Ταμείο)» και ποσό 144.000,00€.
• Δημιουργείται ο νέος Κ.Α. 02.63.7336.0020 με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δ.Ε. Κυθήρων του Δήμου Κυθήρων (Ταμείο Ανάκαμψης) – ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Ολοκλήρωση Συστήματος Τηλεμετρίας και Αυτόματου Ελέγχου των Υποδομών Ύδρευσης της Δ.Ε. Κυθήρων» και ποσό 3.063.668,10€.
• Δημιουργείται ο νέος Κ.Α. 02.63.7336.0021 με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών Ύδρευσης Δ.Ε. Κυθήρων του Δήμου Κυθήρων (Ταμείο Ανάκαμψης) – ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Ανόρυξη και Αντικατάσταση Δημοτικών Γεωτρήσεων Δήμου Κυθήρων» και ποσό 640.106,90€.
Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα ψεύδη της αντιπολίτευσης ότι τα έργα είναι δήθεν «στα χαρτιά». Αν όντως «μένουν ΕΔΩ», ας πάνε στο Μάκρωνα, το Μόρμορη, το Χαλκό, τη Φυρή Άμμο, τον Καλαμαύρο, τις νέες παιδικές χαρές, τα μεγάλα έργα οδοποιίας που ήδη απολαμβάνουν οι δημότες, το νέο αθλητικό κέντρο στο Μανιτοχώρι, το Μουσείο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ. για να τα δουν από κοντά. Αν δεν ξέρουν που βρίσκονται, ευχαρίστως να τους οδηγήσουμε εμείς.
Διότι ΕΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΔΩ… Εκείνοι είναι αλλού…»

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

nineteen − eleven =

Exit mobile version