Στο μεσημεριανό δελτίο Ειδήσεων του OPEN και τη Λίνα Δρούγκα μίλησε ο δήμαρχος Κυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με αφορμή την θαλάσσια τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο νησί το βράδυ της Τετάρτης, 05/10.

Ο κ. Χαρχαλάκης, αφού αναφέρθηκε στην πολύ δύσκολη εξίσωση που ενεργοποίησε το τραγικό συμβάν (κακές καιρικές συνθήκες, νύχτα, τόπος του δυστυχήματος), εκθείασε όλους τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση διάσωσης.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο Δήμος είναι σε συνεννόηση με την κεντρική εξουσία ώστε οι ναυαγοί να μεταφερθούν σε οργανωμένη δομή. «Τα Κύθηρα έχουν πολύ περιορισμένες δυνατότητες στη φιλοξενία και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», σημείωσε. Χρειάζεται «να επισπευστεί η διαδικασία μεταφοράς των ναυαγών από την εισαγγελία Πειραιά, διότι εδώ (σ.σ. στα Κύθηρα) οι συνθήκες είναι ειδικές. Θα έχουμε πρόβλημα και για την σίτιση, διότι έχουν κλείσει πολλά μαγαζιά. Δεν είμαστε, Ρόδος, Κρήτη, Κέρκυρα αλλά ένα μικρό νησί», συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε, δε, πως τρέμει στην ιδέα ανάλογο περιστατικό να λάβει χώρα και στα Αντικύθηρα όπου δεν υπάρχει καμία δομή και η πλειοψηφία των 20 μόνιμων κατοίκων, είναι ηλικιωμένοι. Δεν απέκλεισε, βέβαια, να έχουμε νέες αφίξεις το επόμενο διάστημα, γι αυτό και, όπως είπε, αύριο, Παρασκευή, 07/10, αναμένεται στα Κύθηρα βαν από την Περιφέρεια Αττικής «με κουβέρτες, ισοθερμικά και ό,τι άλλο απαιτείται».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

10 − six =