Την αισιοδοξία του για την επερχόμενη τουριστική σεζόν στα Κύθηρα, εξέφρασε, με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Ευστράτιος Χαρχαλάκης.

Ο κ. Χαρχαλάκης μετέφερε στην δημοσιογράφο Αναστασία Καρυπίδου την πεποίθηση των ξενοδόχων του νησιού ότι η σεζόν θα κυλήσει σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, με δεδομένη και την επιστροφή των αποδήμων της Αυστραλίας, οι οποίοι απείχαν την τελευταία διετία λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών εξαιτίας των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του νέου κορονοϊού.

Ο δήμαρχος των νησιών, χαρακτήρισε «υψηλής ποιότητας» την ξενοδοχειακή υποδομή στα Κύθηρα καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον χώρο της εστίασης. Εκτίμησε, δε, πως οι τουριστικές αφίξεις στο νησί τα χρόνια της πανδημίας, δεν υπέστησαν μείωση, ανάλογη με άλλους προορισμούς, δεδομένου ότι το νησί είναι, πρωτίστως, προορισμός εσωτερικού τουρισμού. Προέβλεψε 80 χιλιάδες αφίξεις για τη σεζόν, θεωρώντας πρόκριμα την πολύ υψηλή κίνηση που παρατηρήθηκε τις ημέρες του Πάσχα, γεγονός που τον εξέπληξε ευχάριστα.

Κλείνοντας, ο κ. Χαρχαλάκης χαρακτήρισε τα Κύθηρα «ιδανικό μέρος για εναλλακτικό τουρισμό», εκθειάζοντας τις σηματοδοτημένες πεζοπορικές διαδρομές, τις υπηρεσίες υποβρύχιων καταδύσεων (scuba diving) και τις δραστηριότητες αναρρίχησης που αναπτύσσονται με ιδιαίτερη επιτυχία στο νησί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

sixteen + 6 =