Παρ, 05 Δεκ 2025
13.5 C
Cythera

Χαραλάκης απαντά σε Αλεβιζόπουλο: «Οι δυνατότητες του Δήμου είναι συγκεκριμένες»

Με μακροσκελή και αιχμηρή επιστολή, ο Δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης απάντησε στα δημόσια παράπονα που εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ποταμού Παναγιώτης Αλεβιζόπουλος, αναφορικά με την έλλειψη συνεργασίας και την απουσία στήριξης από τη Δημοτική Αρχή

Ο Δήμαρχος, στην επιστολή που κοινοποιήθηκε στη δημοτική παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δηλώνει ότι «οι δεσμεύσεις των προέδρων δεν δεσμεύουν τον Δήμο», ενώ επιρρίπτει ευθύνες στον κ. Αλεβιζόπουλο για υποσχέσεις προς τους ψηφοφόρους χωρίς να γνωρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του Δήμου σε πόρους και προσωπικό. Παράλληλα τον προτρέπει να έρθει σε άμεση επαφή με τις υπηρεσίες και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για ζητήματα καθημερινότητας, όπως καθαριότητα και οδοποιία.

Ο κ. Χαρχαλάκης επικαλείται εκτενές έργο που έχει υλοποιηθεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κοινότητα Ποταμού, παραθέτοντας πλήθος έργων και ημερομηνιών, ενώ τονίζει ότι οι προτάσεις του Προέδρου για μεγάλα έργα «δεν βοηθούν όταν συνοδεύονται απλώς από καταγγελτικό λόγο και όχι από ώριμες μελέτες».

Τέλος, τον καλεί σε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και συνεργασία, ζητώντας του να παραδειγματιστεί από άλλους προέδρους που, όπως αναφέρει, «διατηρούν την πολιτική τους αυτονομία αλλά και στενή συνεργασία με τον Δήμο προς όφελος των πολιτών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του Δημάρχου:

Αξιότιμε κ. Αλεβιζόπουλε,

Χαίρομαι που δημοσιοποιήσατε τα παράπονά σας γιατί αυτό είναι μια χρυσή ευκαιρία προκειμένου όχι μόνο να λάβετε τις δέουσες απαντήσεις, αλλά και να πληροφορηθούν οι συμπολίτες μας για ορισμένα ζητήματα.

Καταρχήν θα πρέπει να σας πληροφορήσω ότι οι όποιες προσωπικές ή παραταξιακές δεσμεύσεις ή υποσχέσεις σας προς το εκλογικό σώμα, τις οποίες αναλάβατε προκειμένου να εκλεγείτε, δεν δεσμεύουν απαραίτητα τη Δημοτική Αρχή. Και τούτο διότι οφείλατε να γνωρίζετε τις πραγματικές δυνατότητες του Δήμου, τόσο σε οικονομικούς πόρους και μέσα, όσο και (κυρίως) σε προσωπικό, ώστε να μην δεσμευθείτε για έργα, δράσεις και πράγματα που η ικανοποίησή τους κωλύεται λόγω αυτών των αντικειμενικών δυσχερειών. Η δική μας παράταξη, που για 3η συνεχή φορά έλαβε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ήταν πολύ προσεκτική στις δεσμεύσεις της ακριβώς διότι γνωρίζουμε (όπως όλοι εξάλλου) ότι οι δυνατότητες του Δήμου είναι πολύ συγκεκριμένες.

Συνεπώς, η εκ μέρους σας αποστολή στο Δήμο αιτημάτων για έργα που απαιτούν εξαντλητική μελετητική ωριμότητα και αρκετά εκατομμύρια ευρώ (π.χ. Βιολογικός, Ανάπλαση Αγ. Πελαγίας κ.λπ.) δεν αποτελεί ιδιαίτερη συνεισφορά στο καλό του τόπου σας, καθώς ακολουθεί την γνωστή λογική «εγώ τα είπα και δεν μου τα κάνουν». Αν ενθυμούμαι καλώς έχετε υπάρξει μέλος της δημοτικής διοίκησης στο παρελθόν, καθώς και στέλεχος αρκετών παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένης και της δικής μου το 2014), συνεπώς δεν δικαιούστε να μην γνωρίζετε την διαδικασία και κυρίως το χρόνο που απαιτείται για τέτοιου είδους έργα.

Επί των ειδικότερων ζητημάτων που θέτετε, δέον όπως επισημανθούν τα εξής:

1. Ως Πρόεδρος είστε υποχρεωμένος να έρχεστε σε επαφή (με δική σας πρωτοβουλία) με τους αναδόχους που έχουν αναλάβει α) την αγροτική οδοποιία, β) τις ζώνες πυρασφάλειας, γ) τον παρόδιο καθαρισμό και γενικά κάθε δράση που σχετίζεται με την καθημερινότητα. Πέραν του ότι τα ονόματα των αναδόχων είναι γνωστά (αναρτημένα στη Διαύγεια), θεωρώ δεδομένο πως με ένα απλό τηλεφώνημα στο Δήμο, ουδείς θα αρνηθεί να σας ενημερώσει σχετικά. Το ίδιο ισχύει και για την αποκατάσταση των λακούβων στο οδόστρωμα που γίνεται από συγκεκριμένο υπάλληλο του Δήμου, του οποίου γνωρίζετε και το όνομα και το τηλέφωνο.

2. Η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων για προσωπικό καθαριότητας εξωτερικών χώρων με συμβάσεις 8 μηνών, ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα (19-05) και οι προσλήψεις θα γίνουν εντός των επομένων ημερών. Είναι η πρώτη φορά που δόθηκε έγκριση πρόσληψης 15 οκτάμηνων υπαλλήλων για τις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή, εργάτες εξωτερικών και εσωτερικών χώρων κ.λπ.) Και αυτή η διαδικασία έτυχε ευρείας δημοσιότητας. Δεν υπάρχει δυνατότητα η κάθε Κοινότητα να έχει από έναν εργάτη κατ΄ αποκλειστικότητα, όμως, και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε ο ίδιος με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κατσανεβάκη. Με τον ίδιο Αντιδήμαρχο πρέπει να επικοινωνείτε και για το πρόγραμμα εργασίας των εργατών πυρασφάλειας, που έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται.

3. Η πάγια προκαταβολή δεν θα αποδοθεί γιατί το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο ενέχει σοβαρές αντινομίες και θα αλλάξει ριζικά στο νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης, ζήτημα που έχει αποδεχθεί τόσο η ΚΕΔΕ όσο και η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ. Όπως έχουμε τονίσει, υπάρχουν ενιαίοι κωδικοί στον προϋπολογισμό του Δήμου, όπως π.χ. αγροτική οδοποιία, παρόδιοι καθαρισμοί, αποκατάσταση βλαβών ύδρευσης, ζώνες πυρασφάλειας, επισκευές υποδομών και δικτύων κ.λπ. Για παράδειγμα σε λίγες μέρες κλείνει ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την ετήσια αποκατάσταση βλαβών δικτύων ύδρευσης και για τη μεταφορά νερού/πλήρωση δεξαμενών (150.000€ η κάθε μια), που αφορά όλο το νησί. Τέτοιες συμβάσεις δεν μπορούν να ανατίθενται μεμονωμένα για την κάθε Κοινότητα (πάγια προκαταβολή) γιατί τότε θα επικρατήσει το απόλυτο χάος (λογιστική διαχείριση, αναθέσεις κ.λπ.) και δεν θα τηρείται η Αρχή της Οικονομικότητας που επιβάλει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

4. Με προβληματίζει ιδιαίτερα η προσπάθειά σας να πετάξετε τη μπάλα στην εξέδρα με την τακτική «εγώ ζητάω και ο κακός Δήμος δεν κάνει τίποτα». Θα σας θυμίσω ορισμένα γεγονότα που καλό είναι να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας:

  • Από την ετήσια εργολαβία της αγροτικής οδοποιίας του έτους 2024, στην Κοινότητα Ποταμού εκτελέστηκαν συνολικά 22 ημερομίσθια (τα περισσότερα σε όλο το νησί καθώς κρίθηκε από την ΤΥ ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος λόγω και της αναγκαιότητας πρόσβασης στις νέες γεωτρήσεις της περιοχής, φυσικά στη φετινή εργολαβία θα υπάρξει εξισορρόπηση προς το νότιο τμήμα για λόγους δίκαιης και ίσης μεταχείρισης), ως εξής:
  • 26/04/2024: ξύσιμο δρόμου και διαπλάτυνση από Περιφερειακό Ποταμού έως Ψωμά (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 27/04/2024: ξύσιμο δρόμου από ξενοδοχείο Βενάρδου έως Γεροντικό (1 ημερομίσθιο Grader).
  • 29/04/2024: διαμόρφωση πρόσβασης προς Πλακουτά, Κουμέλια και Μοσχάτο για το γεωτρύπανο (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 30/04/2024: διαπλάτυνση και επιχωμάτωση δρόμου στο Βύθουλα (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 28/06/2024: ξύσιμο δρόμου από Άγιο Χαράλαμπο προς Κάμπο (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 01/07/2024: καθαρισμός από ξενοδοχείο Βενάρδος προς Περιφερειακό (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 13/07/2024: ξύσιμο δρόμου στη Φυρή Άμμο (1 ημερομίσθιο Grader).
  • 15-26/07/2024: καθαρισμός, ξύσιμο, διαμόρφωση από κεντρικό δρόμο Αγ. Πελαγίας (Φωνόμαντρα) προς Παλαιόχωρα και ευρύτεροι καθαρισμοί παράνομα μπαζωμένων αγροτικών οδών (11 ημερομίσθια φορτωτή ερπυστριοφόρου).
  • 27/07/2024: καθαρισμός στην Αγ. Πελαγία (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 10/08/2024: ξύσιμο δρόμου στο Γήπεδο Ποταμού για πρόσβαση γεωτρύπανου (1 ημερομίσθιο JCB).
  • 13-14/09/2024: ξύσιμο δρόμου προς Καθαράδες, από Αμορόζο προς παλιό περιφερειακό και από Άγιο Στέφανο προς Άγιο Βασίλειο (2 ημερομίσθια Grader).

Στην τακτική συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ 2024 (25-04-2024) για το κρίσιμο θέμα της πολιτικής προστασίας απουσιάζατε.

Στην τακτική συνεδρίαση του ΤΕΣΟΠΠ 2025 (30-04-2025) για το κρίσιμο θέμα της πολιτικής προστασίας απουσιάζατε.

Στις 03-12-2024 (10:42 π.μ.) σας ζητήσαμε μέσω email να προσέλθετε στο Δημαρχείο για να παραλάβετε καινούργιες σημαίες για το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας. Δεν ανταποκριθήκατε ούτε και όταν σας κάλεσε τηλεφωνικά για το ίδιο θέμα η Αντιδήμαρχος κα. Βάρδα (https://adellinfm.blogspot.com/2024/12/i.html).

Στις 15-01-2025 (10:39 π.μ.) σας ζητήσαμε μέσω email να προβείτε σε έπαρση των σημαιών στο λιμάνι της Αγίας Πελαγίας, λόγω παρέλευσης του κηρυχθέντος Εθνικού Πένθους για τον θάνατο του π. Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Δεν ανταποκριθήκατε.

Το γραφείο μου είναι πάντα ανοικτό σε κάθε αιρετό, φορέα και δημότη για συνάντηση και συνεργασία. Από την 01-01-2024 που αναλάβατε Πρόεδρος μέχρι και σήμερα δε θυμάμαι να έχετε ζητήσει κάποια συνάντηση μαζί μου για τα θέματα της Κοινότητάς σας και να σας την αρνήθηκα.

Σε ό,τι αφορά την ένταξη των ερωτημάτων σας στην ημερήσια διάταξη της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, είναι σαφές από την σημείωση 99 της σχετικής εγκυκλίου (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ) ότι «Αναφορικά με την εκ νέου συζήτηση θέματος το οποίο έχει συζητηθεί, ισχύει αναλογικά το άρθρο 67, παρ. 2β του ν. 3852/2010. Μπορεί επομένως θέμα το οποίο έχει συζητηθεί μία φορά να ξανασυζητηθεί άπαξ, στην περίπτωση αυτή όμως θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται με νεότερα στοιχεία που καθιστούν αναγκαία την εκ νέου συζήτηση του θέματος. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πρόεδρος δεν υποχρεούται να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη».

5. Καλλιεργείται σκοπίμως και εντέχνως η άποψη ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος έχουν εγκαταλείψει την Κοινότητα Ποταμού. Πέρα από το γεγονός ότι τέτοιες απόψεις έχουν έντονο το στοιχείο της γραφικότητας, ας θυμηθούμε ορισμένα μόνο από τα έργα και δράσεις της σημερινής διοίκησης του Δήμου ειδικά και μόνο για την Κοινότητα Ποταμού. Το φρεσκάρισμα της μνήμης κάνει καλό σε όλους και σίγουρα βοηθάει στο δημόσιο διάλογο:

  • Συνολική ανακαίνιση Δημοτικού Μεγάρου (κόστος 200.000€/ίδιοι πόροι).
  • Δημιουργία σύγχρονου ΚΕΠ.
  • Δημιουργία μόνιμης έκθεσης Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
  • Νέες γεωτρήσεις και δίκτυα ύδρευσης.
  • Επίλυση προβλήματος μόνιμης στέγασης Νηπιαγωγείου Ποταμού.
  • Νέος αστικός εξοπλισμός (πινακίδες σήμανσης, φωτισμός, παγκάκια, κάδοι κ.λπ.).
  • Ολοκλήρωση των απαιτητικών μελετών για το Θέατρο του Ποταμού (5 μελέτες). Επιδιώξαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου με ποσό 950.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Ολοκλήρωση των μελετών ανάπλασης του Ποταμού. Επιδιώξαμε και πετύχαμε τη χρηματοδότηση του έργου με ποσό 1.400.000€ από την Περιφέρεια Αττικής.
  • Ανακαίνιση δεξαμενών και αντλιοστασίων.
  • Τηλεμετρία και τηλεχειρισμός δικτύων ύδρευσης.
  • Νέα λιθόστρωτα στο Κάτω Χωρίο Ποταμού.
  • Ανακαίνιση Αστικού Σχολείου Ποταμού σε πλήρη εξέλιξη.
  • Νέο γήπεδο ποδοσφαίρου Ποταμού σε πλήρη εξέλιξη.
  • Νέες γεωτρήσεις και νέα δίκτυα ύδρευσης από το Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ σε πλήρη εξέλιξη. Συγκεκριμένα: νέες γεωτρήσεις σε Κουμέλια, Μοσχάτο, Γήπεδο Ποταμού, Πλακουτά, Ψωμά, Διακοπουλιάνικα και Πετρούνι. Νέα δίκτυα ύδρευσης: α) νέος καταθλιπτικός αγωγός από δεξαμενή Πετρουνίου μέχρι δεξαμενή TACAN (3740μ), β) αντικατάσταση παλαιού αγωγού αμιάντου από διασταύρωση οδών Πετρουνίου/Διακοπουλιανίκων μέχρι δεξαμενή Ποταμού (3770μ), γ) αντικατάσταση αγωγού των γεωτρήσεων Πλακουτά, Κουμέλια, Συνεταιρισμός έως δεξαμενή TACAN (755μ).
  • Ολοκλήρωση των δρόμων προς Κακή Λαγκάδα και Αγ. Αναστασία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής
  • Παραλιακός φωτισμός Αγ. Πελαγίας και Νέου Κόσμου
  • Νέος δρόμος Αγ. Πελαγία – Αγ. Αναστασία.
  • Ανάπλαση του Τοιχίου της Παραλιακής Οδού Αγ. Πελαγίας.
  • Seatrack στην Αγ. Πελαγία
  • 2 μονάδες αφαλάτωσης στην Αγ. Πελαγία δυναμικότητας 600κμ/d
  • Νέο δίκτυο ύδρευσης Αγ. Πελαγίας που θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί με νέο ανάδοχο από το Σεπτέμβριο.
  • Λύθηκε οριστικά το ζήτημα της κυριότητας του κτηρίου του Παλαιού Τελωνείου Αγ. Πελαγίας. Μετά από εμπεριστατωμένες πολυετείς παρεμβάσεις του Δήμου μας προς την ΕΤΑΔ, αποδείχθηκε ότι το ακίνητο ανήκει στην ΕΕΠΚΑ και ξεκίνησε η διαδικασία αξιοποίησής του.
  • Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την αναβάθμιση του Λιμένος και Αλιευτικού Καταφυγίου Αγ. Πελαγίας.
  • Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση της κατολίσθησης στη Γάλανη και έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση.
  • Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για το εμβληματικό και μοναδικό στην Ελλάδα Μουσείο Κυθηραϊκής Μετανάστευσης, που υποστηρίζουν με θέρμη οι Φίλοι Μουσείων Κυθήρων.
  • Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τα αντιπλημμυρικά έργα της Αγ. Πελαγίας. Το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με 750.000€ από την Περιφέρεια και αναμένεται η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης.
  • Ανατέθηκε το τεύχος μελέτης – κατασκευής για τον Βιολογικό Καθαρισμό Βορείου Τμήματος που θα ολοκληρωθεί μόλις οριστικοποιηθεί ο χώρος κατασκευής της ΕΕΛ (2 πιθανές θέσεις).

Αξιότιμε κ. Αλεβιζόπουλε,

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας λαμβάνετε μηνιαία έξοδα κίνησης για τα οποία θεωρείται δεδομένο ότι ασκείτε τα καθήκοντά σας χωρίς να απουσιάζετε. Εξυπακούεται ότι κατά τους μήνες που ενδεχόμενα ευρίσκεστε εκτός Κυθήρων οφείλετε να ενημερώνετε τις υπηρεσίες του Δήμου. Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει πλέον αποδεχθεί την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να περικόπτονται οι μηνιαίες αποδοχές των τοπικών προέδρων όταν αυτοί απουσιάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις Κοινότητές τους (π.χ. πολύμηνη απουσία στην Αθήνα ή διαχείμαση σε τόπο ιδιαίτερης καταγωγής κ.λπ.). Ελπίζω εσείς να μην επηρεαστείτε από αυτό.

Κλείνοντας, σας τονίζω εκ νέου ότι οι δυνατότητες των υπηρεσιών και των υπαλλήλων του Δήμου είναι πεπερασμένες. Οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και οι αιρετοί ασκούν καθήκοντα υπαλλήλων: από τον Δήμαρχο που ενεργεί καθημερινά ως απλός διοικητικός γραμματέας μέχρι τον κ. Κατσανεβάκη που επί 4 μήνες μαζεύει σκουπίδια (θα μπορούσατε να γράψετε ένα δημόσιο ευχαριστώ στον κ. Κατσανεβάκη, αποκλείεται να μην τον έχετε δει να μαζεύει μόνος του σκουπίδια και ανακύκλωση στον Ποταμό και την Αγ. Πελαγία). Από τον κ. Ζαντιώτη που αναλώνει ολόκληρο το 24ωρό του στις δεξαμενές και τα αντλιοστάσια μέχρι τον κ. Καλλίγερο που λειτουργεί άψογα το Λιμενικό Ταμείο χωρίς μόνιμο υπάλληλο.

Τα μεγάλα έργα απαιτούν χρόνο. Το αποχετευτικό του νοτίου τμήματος που τώρα εκτελείται δεν ήρθε από μόνο του. Χρειάστηκαν μελέτες ετών, εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις κ.λπ. Για την Κοινότητα Ποταμού υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη αλλά και σε μελετητική ωριμότητα που σας ανέλυσα παραπάνω. Η πρακτική έχει αποδείξει πως μόνο με πλήρως ώριμους φακέλους και μελέτες έρχονται χρηματοδοτήσεις. Όχι με ευχολόγια και λαοσυνάξεις.

Για να γίνουν όλα αυτά πράξη απαιτείται και ο Τοπικός Πρόεδρος, εσείς δηλαδή, να μην ενεργεί στενά παραταξιακά εξαντλώντας την ενέργεία του σε έγγραφα και καταγγελτικό λόγο, αλλά να παραδειγματιστεί από άλλους συναδέλφους του που και την πολιτική τους αυτονομία διατήρησαν/διατηρούν και τη στενή συνεργασία με το Δήμο έχουν κατορθώσει προς όφελος των συνδημοτών τους.

Ελπίζω να σας κατατόπισα σχετικώς και είμαι πάντα στη διάθεσή σας, όπως και στη διάθεση όλων των τοπικών προέδρων και εκπροσώπων.

Με Τιμή,
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗΣ
Μέλος Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ (EPP)
Πρόεδρος Επιτροπής Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ
Μέλος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ)

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή Ειδήσεων

Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων: Ευχαριστήριο για δωρεά

Η Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων ευχαριστεί θερμά...
00:01:08

Πλημμυρισμένα σπίτια στη Νέα Πέραμο

Με μεγάλη ένταση συνεχίζεται η κακοκαιρία "BYRON" που πλήττει...
00:08:23

Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισε η Λακωνία

Στιγμές αγωνίας ζουν κάτοικοι της Λακωνίας τις τελευταίες ώρες,...

«Ελεύθερα Κύθηρα»: Καυστική παρέμβαση για την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής

Η παράταξη «Ελεύθερα Κύθηρα» επανέρχεται με σκληρή κριτική, κάνοντας...

Κακοκαιρία Byron: Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή

Mε απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και κατόπιν εκτεταμένης διαβούλευσης...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img