Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε για ακόμα μια φορά ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κληθείς να υποστηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα για το πλαφόν των 47 ευρώ, την ίδια στιγμή μάλιστα που είχε ως συνομιλητές στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, τον δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών που πέτυχε τιμή 27 ευρώ και τον δήμαρχο Χαλανδρίου που διασφάλισε ότι οι δημότες θα αγοράζουν τα PCR στα 25 ευρώ.

Μια πολύ μεγάλη σπέκουλα από τα αντιπολιτευτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είδε για αρχή ο Υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα υπέρογκα κόστη που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, δήλωσε ότι τα 47 ευρώ συνιστούν την ανώτατη τιμή πώλησης.

Εν συνεχεία, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις χαμηλές τιμές που πέτυχαν οι δυο δήμαρχοι, δήλωσε ότι πρόκειται για τιμές χονδρικής και όχι λιανικής, για να λάβει αμέσως τη διάψευση από πλευράς των δημάρχων.

Βέβαια, όσο και αν προσπαθούσε ο Υπουργός Ανάπτυξης να εξηγήσει ότι είναι λογικό να αλλάζει η τιμή για τον «καταναλωτή» ανάλογα με το εάν κάποιος αγοράζει χονδρική ή λιανική, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, του εξήγησε ότι η τιμή των 25 ευρώ που πέτυχε ο δήμος δεν ζημιώνει κανένα μέρος, και άρα ούτε τους πολίτες και ούτε τις εταιρείας.

Όπως συγκεκριμένα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή ζούμε έναν πόλεμο που έχει κλείσει 25.000 σπίτια. Το τελευταίο πράγμα που θέλει ένας πολίτης είναι να τσακωνόμαστε μεταξύ μας στην τηλεόραση. Όσοι λοιπόν έχουμε μια δημόσια θέση για να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ, είναι τρια πράγματα. Πρώτον να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχουν όσο γίνεται μικρότερες απώλειες. Το δεύτερο είναι να κρατήσουμε τις υπηρεσίες όρθιες και να δουλεύει το κράτος και το τρίτο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην χρησιμοποιηθεί όλη αυτή η τρομακτική πανδημική κρίση, ώστε κάποιοι να πλουτίζουν. Να μην χρησιμοποιηθεί αυτή η κρίση ώστε κάποιοι να πλουτίσουν»

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν έκανε κανένα απολύτως σχόλιο πάνω στην τραγική πραγματικότητα που περιέγραψε εν συντομία ο κ. Ρούσους, ότι δηλαδή, εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, υπάρχουν έντονα φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Βέβαια, ο Υπουργός Ανάπτυξης βρέθηκε για ακόμα μια φορά εκτεθειμένος, όταν τον λόγο ξαναπήρε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και δήλωσε ότι με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνουν, θα προμηθευτούν PCR τεστ για όλους τους δημότες θα εξασφαλίσουν τιμή κάτω των 20 ευρώ.

Τέλος, ο κ. Δανιηλίδης δήλωσε ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε να συνταγογραφήσει τα PCR test, όπως ζητάνε και οι πολίτες, θα κατάφερνε να εξασφαλίσει πολύ χαμηλότερες τιμές από αυτές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four × two =