Τετ, 17 Δεκ 2025
15.3 C
Cythera

«Carrot the Magic Deer»: Το ελάφι της χρονιάς

Η ιστορία ενός ελαφιού που τραυματίστηκε βαριά από βέλος στο κεφάλι, αλλά, με την βοήθεια κάποιων υπέροχων ανθρώπων, κέρδισε τη μάχη με την ζωή και μας βοηθάει να κλείσουμε την χρονιά με μια νότα αισιοδοξίας.

Το τελευταίο πράγμα που το ελάφι «Carrot» (Καρότο) από τον Καναδά, πιθανότατα ήθελε το 2020, ήταν μια τρύπα στο κεφάλι.

Ωστόσο μετά την ταλαιπωρία που υπέστη την εβδομάδα που πέρασε, το «Καρότο», μπορεί να συνεχίσει την ζωή του ανέμελα, μετά την αφαίρεση του βέλους από το κεφάλι του.

«Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο ζώο να επιζούσε, μετά από αυτά που πέρασε τις τελευταίες μέρες», υποστήριξε η φωτογράφος της άγριας φύσης, που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή με τον φακό της το περιστατικό, Λι Αν Κάρβερ.

Οι φωτογραφίες με το τραυματισμένο ελάφι έγιναν viral, με ειδικούς να είναι αρχικά αρνητικοί στην αφαίρεση του βέλους καθώς θα μπορούσε να μολυνθεί το τραύμα. Το προσωπικό όμως του Δασαρχείου του Οντάριο φοβούμενοι μεγαλύτερη μόλυνση με την μη αφαίρεση του βέλους από ανθρακονήματα στον κεφάλι προχώρησε τελικά στην δύσκολη επέμβαση.

Η πρώτη προσπάθεια την Τετάρτη ήταν αποτυχημένη παρά την νάρκωση που έγινε στο «Καρότο». Ωστόσο την Πέμπτη έγινε δεύτερη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Καθώς κανείς απ′ όσους συμμετείχαν στην αφαίρεση του βέλους δεν είχε παρόμοια εμπειρία στο παρελθόν, κτηνίατρος από την Οτάβα που απέχει 2.000 χιλιόμετρα από το Οντάριο, συμμετείχε και καθοδηγούσε την ομάδα μέσω τηλεφώνου.

Παρά το γεγονός πως ήταν μια δύσκολη επέμβαση και με τα πρώτα σημάδια να μην είναι ενθαρρυντικά, αφού όχι μόνο πύον βγήκε από την πληγή αλλά και η γλώσσα του έγινε μπλε, εντούτοις το «Καρότο», τα κατάφερε.

Αν και μετά τις πρώτες μέρες η Λι Αν Κάρβερ τον αναζήτησε οδηγώντας με το αυτοκίνητο της στο δάσος στους -22 βαθμούς, το «Καρότο» δεν έδωσε σημάδια ζωής. Επιστρέφοντας σπίτι και με το ηθικό πολύ χαμηλό πιστεύοντας οτι τελικά επήλθε το μοιραίο, το «Καρότο» εμφανίστηκε μπροστά της, διέσχισε τον δρόμο καλπάζοντας, την πλησίασε και της έγλειψε το χέρι.

«Απλώς δεν μπορώ να το πιστέψω. Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά. Τράβηξε πολλούς από εμάς μέσα από αυτήν δύσκολη περίοδο που ζούμε χαρίζοντας μας λίγη ελπίδα και είμαστε όλοι ευτυχισμένοι», είπε η Λι Αν Κάρβερ.

«Είναι πραγματικά το ελάφι της χρονιάς».

Να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια το «Καρότο» επισκέπτεται την Λι Αν Κάρβερ και τον σύζυγο της στην αυλή του σπιτιού τους.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Κονδύλια λιμνάζουν, λιμάνια καταρρέουν, αλλά «ευλογούν» τους λιμενίσκους

Την ώρα που η κυβέρνηση παρουσιάζει τα ελληνικά λιμάνια...
01:06:56

Μητσοτάκης: Δίνουμε τη μάχη με την παλιά Ελλάδα

Το μήνυμα ότι ο «ΟΠΕΚΕΠΕ» είναι «από τις τελευταίες...

Η ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση πριν και μετά από μια δασική πυρκαγιά: Μύθοι και πραγματικότητα

Επανέρχομαι μετά από οκτώ χρόνια.  Άραγε μάθαμε  κάτι από...

Ευχές στο νησί

Ήταν μια χρονιά μεγάλη και γεμάτη. Μια χρονιά που...

Γενική Συνέλευση Δημοτικής Κοινότητας Καραβά

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καραβά καλεί τους κατοίκους...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img