Την κατάθεση νέου αθλητικού νομοσχεδίου που θα έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, πάγια βούληση του πρωθυπουργού είναι να συνεχίσουμε την έμπρακτη προσπάθεια χωρίς βαρύγδουπες εξαγγελίες και να οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των φαινομένων βίας.

Συνεπώς, οι νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες θα κινούνται σε τρία επίπεδα:

  • Στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου ό,τι αφορά την λειτουργία των συνδέσμων φιλάθλων και των παραρτημάτων τους αλλά και του ρόλου και των ΠΑΕ στην λειτουργία αυτή
  • δεύτερον στις αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα
  • και τρίτον στην εντατικοποίηση των ελέγχων από την πλευρά της ελληνικής αστυνομίας ενώ παράλληλα αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου αποτελεί χρέος της κυβέρνησης προς την κοινωνία και ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά αλλά και προς την υγεία και την κοινότητα και τα εκατομμύρια των φιλάθλων η αντιμετώπισης της αθλητικής βίας. «Τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή και περιμένουμε από όλους να συνδράμουν την ελληνική πολιτεία στην προσπάθεια εξάλειψης της βίας. Άλλωστε πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους», σημείωσε.

Ο ίδιος υπενθύμισε, σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ότι η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να εξιχνιάσει την δολοφονία ενώ οι νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια που ήταν, κατά τον κ. Οικονόμου, καταλυτικές προκειμένου οι αστυνομικοί να οδηγηθούν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των 9 από τους 11 υπόπτους. Για παράδειγμα, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση θέσπισε μεταξύ άλλων τη δυνατότητα συλλογής και επεξεργασίας και αξιοποίησης στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας του υλικού που καταγράφεται με οποιοδήποτε τεχνικό μέσο, επέκτεινε τα τοπικά και τα χρονικά όρια εφαρμογής των διατάξεων για πράξεις που έχουν οπαδικά κίνητρα και τελούνται σε χρόνο και τόπο που δε συνδέεται απαραίτητα με κάποια αθλητική εκδήλωση (πρόκειται για τα περιβόητα ραντεβού μεταξύ των οπαδών) και επανήλθε το ιδιώνυμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

2 × four =