white and black typewriter on green grass

Υπάρχει σήμερα μητέρα που να μην ακολουθεί το αρμοδίως εγκεκριμένο πρόγραμμα εμβολισμών για το βρέφος της; Ασφαλώς όχι. Ποια δεν αγαπά και δεν φροντίζει τα παιδιά της; Αξίζει να αναφέρουμε, συνοπτικά, τι έχουν προσφέρει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα. Έχουν προσφέρει τόσα, όσα καμιά άλλη ανακάλυψη. Εκτίναξαν κατά τον 20ο αιώνα το μέσο όρο ζωής των ανθρώπων, γιατί καταπολεμήθηκαν, μέχρι που εκριζώθηκαν, πλείστες λοιμώδεις νόσοι. Τέτανος, πολιομυελίτιδα, διφθερίτιδα, φυματίωση, ευλογιά κ.λ.π. κ.λ.π. Σχετικά πρόσφατα η Ηπατίτιδα Β. Ακόμα και νεοπλασματικές νόσοι (καρκίνος) εξαλείφονται πλέον. Οι κορασίδες εμβολιάζονται για τον ιό των κονδυλωμάτων που προκαλεί καρκίνο στα γεννητικά όργανα. Η ιατρική κοινότητα μελετά τον εμβολισμό για την τελική νίκη κι άλλων μορφών της επάρατου νόσου. Και για τον Κορονοϊό, την σύγχρονη πανδημία, το εμβόλιο πρόβαλε ως ελπίδα λύτρωσης.

Και ενώ σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στην έναρξη αυτού του πράγματι σωτήριου εμβολιασμού, σε επίσημη επιστολή Ιεράρχου προς τον Αρχιεπίσκοπο, που υπήρξε πρόνοια επαρκώς να αναδημοσιευτεί, διαβάζουμε τα εξής. Αντιγράφω: «Διατυπούται η επιφύλαξις ότι υπάρχει φόβος τα εμβόλια αυτά να επιδράσουν δυσμενώς εις την μνήμη του ανθρώπου, να μεταβάλλουν το DΝΑ του, να επιφέρουν στείρωσιν εις τον γυναικείον κόσμον, να παίξουν ρόλο οιονεί «χαράγματος» κ.λ.π.». Πώς να μην αναρωτηθώ: Τόσο πλέον σκοταδισμός; Αντί να δοξολογούμε που Θεία φώτιση οδήγησε, σύσσωμη την πανανθρώπινη επιστήμη, να προβεί στην παρασκευή τού κατάλληλου και σωτήριου εμβολίου, την παραμονή τού εμβολιασμού στη χώρα μας, διασπείρονται ανύπαρκτοι φόβοι.

Τίποτα από αυτά δεν στηρίζεται στην παραμικρή ένδειξη, δεν υπάρχει η παραμικρή ιατρική αλήθεια. Είναι τόσο ψευδείς οι αναφερόμενες απόψεις, που είμαι σίγουρος πως ο Αρχιεπίσκοπος, που και ο ίδιος νόσησε και λόγω της βοήθειας των πλέων προηγμένων μέσων της επιστήμης τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ανάρρωσε, όχι μόνο δεν θα λάβει υπ’ όψη αυτή την επιστολή, αλλά θα τη θεωρήσει ανάξια απάντησης. Είναι πραγματικά μέγιστη η αχαριστία όταν ένας άνθρωπος μεγάλωσε αυτός και η γενιά του, απαλλαγμένος από τις μάστιγες της εποχής του, όπως π. χ. η ευλογία, η πολιομυελίτιδα και ο τέτανος, χάρη των εμβολίων, να καταφέρεται με μένος εναντίον τους, τώρα που η ανθρωπότητα στο εμβόλιο έχει εναποθέσει τις ελπίδες της.

Θα κλείσω με μία παρατήρηση. Κάθε χρόνο το εμβόλιο για τη γρίπη είναι καινούργιο, δεν είναι ίδιο με το περσυνό. Δηλαδή υπάρχει πια η τεχνογνωσία για γρήγορη και ασφαλή παραγωγή εμβολίων. Ας χαρούμε το εμβόλιο ως δώρο που μας φέρνει με τη γέννησή του ο μικρός Ιησούς και ας του το ανταποδώσουμε με αληθινή αγάπη, αυτή προς τον πλησίον μας. Μένουμε ασφαλείς για να μη μεταδώσουμε σε συνάνθρωπό μας τον φονικό ιό, που δυστυχώς βρίσκει τρόπο όλο και πιο εύκολα να μεταδίδεται.

Δημιουργός του άρθρου:

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

four − 2 =