mataforiko-isodynamo

«Σε επικίνδυνα νερά η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου», σημειώνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, που επισημαίνει:

Άνευ προηγουμένου και άκρως ανησυχητικές είναι οι καθυστερήσεις στην πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου σε πολίτες και επιχειρήσεις των νησιών.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όχι μόνο δεν καθησύχασαν τους νησιώτες, αλλά ενέτειναν τους φόβους εκείνων που επεσήμαιναν ότι η ιδεολογική αλλεργία της ΝΔ για το μέτρο θα οδηγούσε στην απαξίωσή του.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ανακοινώθηκε ότι στα μέσα του Ιανουαρίου 2022 θα αποπληρωθούν «σταδιακά» οι υποχρεώσεις που αφορούν το τετράμηνο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου του 2021 για τους επιβάτες, ενώ υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες προς ορισμένες επιχειρήσεις που αφορούν το 2020!

Ακόμα και αν συμβεί αυτό, που θα συνιστά ούτως ή άλλως απαράδεκτη καθυστέρηση και μάλιστα σε μια περίοδο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις πλήττονται από το εντεινόμενο κύμα ακρίβειας, πρόσθετη ανησυχία προκαλεί η αναφορά σε «δημοσιονομικές δυσκολίες».

Δεδομένου ότι στον κατατεθέντα Προϋπολογισμό για το 2022, τα κονδύλια που αφορούν το Μεταφορικό Ισοδύναμο παραμένουν στάσιμα, δικαιούμαστε να συμπεράνουμε σε συνδυασμό με τα παραπάνω ότι όχι μόνο οι καθυστερήσεις στις πληρωμές θα συνεχιστούν, αλλά και ότι γενικά η υλοποίηση και χρηματοδότηση αυτής της κατεξοχήν νησιωτικής πολιτικής έχει μπει σε επικίνδυνα νερά, με επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. ​

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

five × 4 =