nea-dimokratia

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των γαλάζιων ψηφοδελτίων. Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση της γαλάζιας λίστας αναμένεται εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Τα ψηφοδέλτια έχει επιμεληθεί η ισχυρή «τριανδρία» του Μεγάρου Μαξίμου, Γιάννης Μπρατάκος, Παύλος και Θανάσης Νέζης που πέρασαν από κόσκινο όλα τα βιογραφικά των υποψηφίων ώστε να μην υπάρξουν περιπτώσεις όπως του Ανδρέα Πάτση, του Θέμη Χειμάρα ή Αντώνη Διαμαντάρη όπου έφεραν σε δεινή θέση τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ όσοι έχουν εκλεγεί βουλευτές αυτόματα συμπεριλαμβάνονται στα νέα ψηφοδέλτια εκτός και αν οι ίδιοι εκφράσουν την επιθυμία  να μην συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές όπως για παράδειγμα ακούγεται για τον βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα.

Κατά τα άλλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει γραμμή στους στενούς του συνεργάτες που ασχολούνται με το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην νέα γενιά στελεχών και στις γυναίκες. Στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες τα γαλάζια ψηφοδέλτια έχουν σχεδόν «κλειδώσει».

Τελευταίο αναμένεται να κλείσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου μέχρι στιγμής παραμένει επτασφράγιστο μυστικό. Ο μόνος σίγουρος μέχρι τώρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρείται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης. Κατά καιρούς έχει ακουστεί το ονόματα της Σοφίας Μπεκατώρου, της Ματίνας Παγώνη, της Ιωάννας Παλιοσπύρου και του Αλέξη Πατέλη αλλά μέχρι στιγμής το πρωθυπουργικό επιτελείο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Στην Α’ Αθήνας θα είναι εκ νέου υποψήφιοι:

  • Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Αγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή. Νέα είσοδο στην ίδια εκλογική περιφέρεια και με υψηλές αξιώσεις κάνει ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Συνυποψήφια θα είναι επίσης η Άννα Ροκοφύλλου η οποία ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθεί ο Χρήστος Τεντόμας, η Εβίτα Βαρελά και ενδεχομένως ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Στον Βόρειο Τομέα θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:

  • Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και Ζωή Ράπτη. Νέα είσοδο στην ίδια εκλογική περιφέρεια κάνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης, συνυποψήφια θα είναι η δημοσιογράφος Άριας Αγάτσα και πιθανότατα η Φωτεινή Βρύνα, ο Νίκος Ρωμανός, ο Σάκης Ιωαννίδης και ο Βασίλης Ξυπολυτάς.

Στο Νότιο Τομέα θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:

  • Νίκος Δένδιας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Διονύσης Χατζηδάκης, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Καλλιάνος και Βασίλης Σπανάκης. Νέα είσοδο στην ίδια εκλογική περιφέρεια κάνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Επίσης, θα είναι συνυποψήφιος ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Τάσος Γαϊτάνης και η δικηγόρος, Ιωάννα Γκελεστάθη.

Στον Δυτικό Τομέα θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Γιάννης Λοβέρδος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις προσεχείς εκλογές δεν θα κρατήσει την έδρα στο Δυτικό Τομέα. Ο πρωθυπουργός, πρόσφατα ανακοίνωσε πως μία από τις τρεις υποψηφιότητες που δικαιούται να θέσει για τις προσεχείς εκλογές θα είναι στον Έβρο. Πιθανολογείται η δεύτερη υποψηφιότητα του να είναι στην Κρήτη ή την Αχαία. Στην εκλογική περιφέρεια του Δυτικού Τομέα έχει ανακοινωθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και η Μαρία Συρεγγέλα ενώ ακούγεται και το όνομα του Ηλία Τσούνη.

Στην Ανατολική Αττική θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:

  • Γεωργία Μαρτίνου, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικονόμου. Επίσης έχει ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του Στέλιου Πέτσα και της Σοφίας Ζαχαράκης. Νέα είσοδο στην ίδια περιφέρεια αναμένεται να κάνει ο Κώστας Δέδες και ο Γιάννης Σαμέλης.

Στην Α’ Πειραιώς, θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:

  • Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Νίκος Μανωλάκος, Νόνη Δούνια και Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Έχει ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα της Δόμνας Μιχαηλίδου.

Στην Β’ Πειραιώς θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι:

  • Κώστας Μαρκόπουλος και Γιάννης Τραγάκης. Ακούγεται πως νέα είσοδο στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα κάνει ο Γ. Βρεττάκος.

Άννα Καραβοκύρη

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ten + 11 =