Ανάκληση πιστοποίησης ΠΟΠ σε εταιρεία ελαιολάδου

Οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι αρμόδιοι εποπτευόμενοι φορείς συνεχίζουν τους ελέγχους σε όλη την αγορά με στόχο την προστασία παραγωγών και καταναλωτών, αλλά και την προστασία της ταυτότητας εμβληματικών για τη χώρα μας προϊόντων.

Μετά από επιτόπιους, αιφνιδιαστικούς και στοχευμένους ελέγχους κλιμακίων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας «Ελαιόλαδου Καλαμάτας Π.Ο.Π.», σε Κρήτη, Λακωνία και Αττική, καθώς και τους διασταυρωτικούς ελέγχους που ακολούθησαν, εντοπίστηκε η διακίνηση στην αγορά της Βρετανίας 20.620 Kg μη πιστοποιημένου «εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου», ως «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.», με την επισήμανση “Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”, από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» – «HELLENIC CROPS Α.Ε.».

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ αποφάσισε:
• Την ανάκληση πιστοποίησης της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΕ» -«HELLENIC CROPS Α.Ε.», σε ό,τι αφορά την εμπορία με ιδιωτική ετικέτα του προϊόντος «Ελαιόλαδο Καλαμάτας Π.Ο.Π.»
• Την παραπομπή της επιχείρησης στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Εξέτασης Παρατυπιών & Παραβάσεων προϊόντων Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. του Υ.Π.Α.Α.Τ. για επιβολή κυρώσεων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ κάλεσε την επιχείρηση να προβεί άμεσα σε ανάκληση όλων των τυποποιημένων προϊόντων, τα οποία διακινήθηκαν στη Βρετανία με την ανωτέρω επισήμανση “Extra Virgin Olive Oil PDO Kalamata”.

Στο πλαίσιο των σαρωτικών ελέγχων στην αγορά από το ΥΠΑΤ και τους εποπτευόμενους φορείς επιβλήθηκαν, επίσης, σε 36 περιπτώσεις πρόστιμα άνω των 180.000 €, για παραβίαση ισοζυγίων στην παραγωγή φέτας, για παλιές υποθέσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν εξετασθεί.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο: Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Νίκος Ταγαράς

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε...

Λαμπερή εκκίνηση στα Κύθηρα: Τα ιστορικά αυτοκίνητα πλημμύρισαν τη Χώρα με κατεύθυνση τον Μυλοπόταμο

Ένα μοναδικό, νοσταλγικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν...

Δίκη Μάτι: Αμετάκλητα ένοχοι οι κατηγορούμενοι της πυρκαγιάς

Αμετάκλητα ένοχοι κρίθηκαν από τον Άρειο Πάγο οι κατηγορούμενοι...

Ανακοίνωση Τριφυλλείου Νοσοκομείου Κυθήρων για την επίσκεψη των «Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ»

Με απόλυτη  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του κλιμακίου των...

Νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων

Αλλαγή ηγεσίας σημειώθηκε στη Δημοτική Κοινότητα Φριλιγκιανίκων των Κυθήρων,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img