Σάβ, 10 Μαΐ 2025
17.7 C
Cythera

Αλ. Τσίπρας: «Κατάντια για την ενημέρωση τα “σκονάκια” του Μαξίμου»

Όσα σκονάκια και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα ΜΜΕ, οι πολίτες βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειας του.

«Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.


Υπογραμμίζει ότι «όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς -για όλους μας- οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που συνοδεύει την ανάρτηση του με screenshots από δυο ενημερωτικές ιστοσελίδες (Liberal, Πρώτο Θέμα) στα οποία βασίζει την κατηγορία του προς τον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «προφανώς και δεν με αγγίζουν», «είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος». Σημειώνει ότι «ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία».

Απάντηση από το Μαξίμου

Αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία των γεγονότων (ότι δηλαδή το «Πρώτο Θέμα» και το «Liberal» δημοσίευσαν σημείωμα που φέρεται να τους έστειλε η κυβέρνηση), ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε την ανάρτηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας αναφέρει «Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν “ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο”. Εξ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια. Γιατί αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα».

«Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: κ. Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...

Aqua Jewel – Δρομολόγια Καλοκαιριού 2025

Το Aqua Jewel συνδέει τα Κύθηρα, τα Αντικύθηρα, την...
00:58:34

Ελεύθερα Κύθηρα: Παρουσίαση για την πολεοδομική ιστορία και τις νέες ρυθμίσεις στον Ποταμό

Μια σημαντική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Ποταμού...

Ανακοινώθηκαν τα νέα δρομολόγια του Aqua Jewel για το 2025

Το πλοίο Aqua Jewel, που συνδέει τον Πειραιά με...

Μήνυμα τιμής και αγώνα από την ΚΟ Κυθήρων του ΚΚ

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής μνήμης πραγματοποιήθηκε η κατάθεση...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img