Σάβ, 31 Ιαν 2026
14.5 C
Cythera

Αλ. Χαρίτσης: «Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνέντευξη του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στον ρ/στ «Αθήνα 9.84» (Κατερίνα Παπαβασιλείου).

«Το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, αφορά τις πραγματικές ανάγκες της ελληνική κοινωνίας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η πανδημία αλλά και η κρίση που έχει περάσει η χώρα μας την τελευταία δεκαετία» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρ/στ «Αθήνα 9.84». Και πρόσθεσε:

«Παρουσιάσαμε ένα σχέδιο με σαφείς στόχους και προτεραιότητες, κάτι που απουσιάζει από την πρόταση της κυβέρνησης», η οποία χαρακτηρίζεται από «ατάκτως ερριμμένα έργα» και «έωλες εξαγγελίες για 180.000 νέες θέσεις εργασίας σε ορίζοντα εξαετίας, την στιγμή που οι άνεργοι στην χώρα μας ήδη ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο».

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις «προτεραιότητες που διατρέχουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ» και ειδικότερα στην «δίκαιη πράσινη μετάβαση, με αποκέντρωση της παραγωγής ενέργειας, αξιοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων και στήριξη της βιοποιλικότητας και όχι αποκλειστικά με όρους αγοράς και μεγάλων επενδυτικών σχεδίων, όπως προβλέπεται στην κυβερνητική πρόταση» και στον «ψηφιακό μετασχηματισμό χωρίς αποκλεισμούς, με ειδικές προβλέψεις για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που, ενώ άντεξαν στην προηγούμενη κρίση, αντιμετωπίζουν πια το φάσμα της επιβίωσης»

Παράλληλα, τόνισε την σημασία της «κοινωνικής συνοχής και της ανθεκτικότητας, με γενναίες επενδύσεις στις δημόσιες υποδομές όπως στον τομέα της υγείας», αλλά και την «έντονη περιφερειακή διάσταση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την χώρα». «Στοιχεία που επίσης απουσιάζουν από το κυβερνητικό σχέδιο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, των παραγωγικών φορέων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, σημειώνουν ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουμε επιτέλους την κουβέντα για μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική στην χώρα μας» επισήμανε ο βουλευτής. «Η συζήτηση αυτή δεν έγινε, με ευθύνη της κυβέρνησης, που προετοίμασε εν κρυπτώ την πρότασή της» συνέχισε ο ίδιος, «παρόλο που η υλοποίησή της της υπερβαίνει κατά πολύ την συνταγματική της θητεία».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» για ψήφισμα μειωμένου ΦΠΑ: Θετικό βήμα, η ευθύνη πλέον στην κυβέρνηση

Η παράταξη «Όλοι Μαζί, Κύθηρα – Αντικύθηρα» χαρακτηρίζει ως...

AQUA JEWEL: Τροποποιήσεις Δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Νέες τροποποιήσεις δρομολογίων

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών...

AQUA JEWEL: Ακύρωση δρομολογίου από Κύθηρα προς Κίσσαμο

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι σήμερα, Τρίτη 27/1, το...

Βάσω Μπόγρη: Έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει παράνομες πρακτικές στον Δήμο Σαλαμίνας

Σοβαρά ευρήματα για τη λειτουργία του Δήμου Σαλαμίνας αποκαλύπτει,...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img