Αίσιο τέλος στην επιχείρηση «Νόστος 4» για τον απεγκλωβισμό 25 Ελλήνων της Οδησσού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση «Νόστος 4» για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Δένδιας.

Οι Έλληνες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση #Νόστος 4 για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον Γενικό Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

 

Η επιχείριση «Νόστος 4» από Οδησσό ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, με προορισμούς την πόλη Μπέλγκοροντ και εν συνεχεία την ασφαλή διέλευση προς τη Μολδαβία.

Όπως είχαν ανακοινώσει αρχικά διπλωματικές πηγές, η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η άφιξη των αμάχων στην Μολδαβία όπως είχε ανακοινωθεί με την εναρξη της επιχείρησης, αναμενόταν εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση «Νόστος 4» αφορούσε την εκκένωση 25 ατόμων, εννέα εκ των οποίων είναι ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Από αυτούς, οι τρεις ναυτικοί είναι Έλληνες.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

Μια ανοιχτή επιστολή ανησυχίας για τον Δήμαρχο Κυθήρων

Γεια σε όλους. Ετούτη είναι μια ανοιχτή επιστολή, μιας...

Τέλος εποχής για το UNO Shoes στη Χώρα – Κλείνει μετά από 11 χρόνια

Ένας κύκλος έντεκα χρόνων κλείνει στη Χώρα Κυθήρων. Το...

«Μιάσματα» τα παιδιά; Το σκίτσο των «Ελευθέρων Κυθήρων» που ξεγυμνώνει τη διοίκηση Χαρχαλάκη

Η δημόσια αντιπαράθεση που άνοιξε στα Κύθηρα γύρω από...

Ατοπική δερματίτιδα στα παιδιά: Τι μπορεί να προκαλεί τις εξάρσεις και πώς αντιμετωπίζεται;

Μια περίοδο το δέρμα του παιδιού μπορεί να δείχνει...

Βράγχος φωνής: Πότε πρέπει να πάτε σε ΩΡΛ

Μια ίωση, μια βραδιά με δυνατή ομιλία ή ακόμη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img