nikos-dendias

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση «Νόστος 4» για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικός Νίκος Δένδιας.

Οι Έλληνες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

«Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επιχείρηση #Νόστος 4 για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, τα οποία συνοδευόμενα από τον Γενικό Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Τα ανέμενε στα σύνορα κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι», αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

 

Η επιχείριση «Νόστος 4» από Οδησσό ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 5 Μαρτίου από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, με προορισμούς την πόλη Μπέλγκοροντ και εν συνεχεία την ασφαλή διέλευση προς τη Μολδαβία.

Όπως είχαν ανακοινώσει αρχικά διπλωματικές πηγές, η ανωτέρω πορεία θα ακολουθηθεί ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Η άφιξη των αμάχων στην Μολδαβία όπως είχε ανακοινωθεί με την εναρξη της επιχείρησης, αναμενόταν εντός της ημέρας, πάντα, εφόσον το επέτρεπαν οι συνθήκες, όπου θα τους περιμένει κλιμάκιο από την Πρεσβεία στο Βουκουρέστι.

Σημειώνεται πως η επιχείρηση «Νόστος 4» αφορούσε την εκκένωση 25 ατόμων, εννέα εκ των οποίων είναι ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου. Από αυτούς, οι τρεις ναυτικοί είναι Έλληνες.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

two × five =