Μια σημαντική εξέλιξη για την Αγία Πελαγία έρχεται μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων να δημοπρατήσει το δημοτικό ακίνητο που διαθέτει στην Αγία Πελαγία στην περιοχή γνωστή ως Τελωνείο και απέναντι από το ιστορικό κτίριο.

Η απόφαση πάρθηκε με ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση (Δευτέρα 31/10/2022) του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για το θέμα υπήρχε αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα από τα πολυσύχναστα σημεία στην Αγία Πελαγία και όπως εκτίμησε ο Δήμαρχος το ακίνητο θα πιάσει ένα πολύ καλό ενοίκιο.

Ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιώργος Διδυμιώτης ζήτησε το ακίνητο να παραχωρηθεί στον σύλλογο της Αγίας Πελαγίας, αλλά ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι νομικά είναι αδύνατο να παραχωρηθεί και υποστήριξε ότι ο Δήμος έχει ανάγκη από έσοδα. Ο κ. Ζαντιώτης ενημέρωσε ότι στην δημιουργία του μουσείο μετανάστευσης υπάρχει πρόβλεψη ώστε να δοθεί λύση στην ανάγκη στέγασης του συλλόγου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Δήμο για την δημοπρασία του ακινήτου ώστε να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Το «Σχολείο» πόλος έλξης για την διασκέδαση και την εστίαση

Το δημοτικό ακίνητο γνώρισε μεγάλες δόξες για αρκετά χρόνια, καθώς έγινε σημείο συνάντησης και διασκέδασης χειμώνα – καλοκαίρι με ζωντανές μουσικές βραδιές. Το αβαντάζ του χώρου είναι ότι υπάρχει άπλετος χώρος για τραπεζοκαθίσματα με εκπληκτική θέα στον όρμο της Αγίας Πελαγίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τον εξωραϊσμό του τοιχίου από τον Δήμο Κυθήρων, η περιοχή θα αποτελέσει ξανά πόλο έλξης.

blank

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

19 − four =