Τετ, 07 Μαΐ 2025
29.5 C
Cythera

Αγία Αναστασία – φωτιά: Ο απολογισμός του πύρινου εφιάλτη

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη, 06/09, στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας και γρήγορα πήρε διαστάσεις στην κατεύθυνση προς τον οικισμό της Αγίας Αναστασίας.

Η φωτιά οριοθετήθηκε, εν τέλει, την Τετάρτη, 07/09, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσων, με τη συνδρομή του συνόλου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κυθήρων, πεζοπόρων τμημάτων από την περιοχή της Τρίπολης και της Λακωνίας και εθελοντών. Παρούσα καθόλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων και η Πολιτική Προστασία Κυθήρων, δια του αρμοδίου αντιδημάρχου, Γιάννη Κατσανεβάκη.

Ο απολογισμός

Τις πληγές της μετράει η κυθηραϊκή γη από την καταστροφή που επέφερε η πύρινη λαίλαπα στην περιοχή Αγίας Πελαγίας – Αγίας Αναστασίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, συνολικά 600 στρέμματα γης αποτεφρώθηκαν, τα 400 εξ αυτών δασική έκταση και τα 200 καλλιέργειες.

Σήμερα αποχωρούν από το νησί οι ενισχύσεις από την απέναντι ακτή που επί μία βδομάδα συνέδραμαν στο έργο κατάσβεσης και επιφυλακής.

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...
00:06:25

Open TV: Βασικές ειδικότητες δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο Κυθήρων

Έρμαιο σοβαρών ανεπαρκειών το νοσοκομείο Κυθήρων, όπου η έλλειψη προσωπικού,...

Μήνυμα τιμής και αγώνα από την ΚΟ Κυθήρων του ΚΚ

Σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής μνήμης πραγματοποιήθηκε η κατάθεση...

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...

Ευκαιρία εργασίας στον Αυλέμονα Κυθήρων

Αναζητούμε άτομο για εργασία στον τομέα καθαριότητας σε ενοικιαζόμενα...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img