Πέμ, 01 Μαΐ 2025
19.8 C
Cythera

Παύση της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία διέταξε ο Ντ. Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να υπάρξει παύση της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, μερικά 24ωρα μετά τη λογομαχία του την Παρασκευή με τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε χθες Δευτέρα το βράδυ αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Κάνουμε παύση και θα επανεξετάσουμε τη βοήθειά μας, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι συμβάλλει στην αναζήτηση λύσης» στην ένοπλη σύρραξη ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία, δήλωσε ο αξιωματούχος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως επικεντρώνεται στην ειρήνη. Χρειαζόμαστε εταίρους που δεσμεύονται επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου», συμπλήρωσε.

Η απόφαση αποκαλύπτεται έπειτα από συνεδρίαση στον Λευκό Οίκο νωρίτερα χθες με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, του υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και συμβούλων του προέδρου Τραμπ.

Μερικές ώρες πριν, ο Ρεπουμπλικάνος αρχηγός του αμερικανικού κράτους δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το ζήτημα, λέγοντας πως διεξάγονταν συζητήσεις.

«Δεν πρόκειται για οριστικό τέλος της βοήθειας (αλλά) για παύση», τόνισε άλλος αμερικανός αξιωματούχος, που εκφράστηκε επίσης με προϋπόθεση να μην κατονομαστεί, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κρύβει την οργή του έναντι του κ. Ζελένσκι μετά τη συνάντησή τους την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, που εκτραχύνθηκε σε φραστική σύγκρουση. Συνέχισε και κλιμάκωσε χθες τις απειλές του κατά του ουκρανού προέδρου, που υποπτεύεται πως «δεν θέλει την ειρήνη» με τη Ρωσία.

Έφθασε στο σημείο να πει πως «δεν θα ανεχτεί για πολύ ακόμη» τις θέσεις του ουκρανού προέδρου.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Σύμφωνα με αριθμούς του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ παρείχαν από την 24η Φεβρουαρίου 2022 ως την 20ή Ιανουαρίου 2025 «στρατιωτική βοήθεια (αξίας) 65,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων» στην Ουκρανία.

 

Δημοφιλή Άρθρα

Οι βασικές διαφορές μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων και Καθολικών

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήταν ενωμένη με τους Καθολικούς μέχρι...
00:48:07

Χωρίς χάρτη στα Κύθηρα (βίντεο)

Νότια της Πελοποννήσου, στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί...

Νέα ακύρωση δρομολογίων του “Aqua Jewel” – Θλιβερή πραγματικότητα που έγινε καθεστώς

Με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία ΤΖΑΜΠΟ ΤΖΕΤ Ν.Ε....

Για να μην μας «τρελάνει» κανένας Ηλιόπουλος: Μαθήματα ακτοπλοϊκής συνέπειας στα Κύθηρα

Σήμερα, Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ισχύει απαγορευτικό απόπλου λόγω...

Δύο νέες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο Κυθήρων – «Τριφύλλειο»

Δύο νέες μόνιμες θέσεις ιατρών προκηρύσσει το Γενικό Νοσοκομείο...
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img