Ποταμός: Εορτάστηκε η επέτειος του “Όχι”

Με κάθε επισημότητα και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκε η επέτειος του “Όχι” στα Κύθηρα, με επίκεντρο τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Ποταμό και τη Χώρα.

Το πρωί της Δευτέρας 28ης Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής μας επετείου, η ημέρα ξεκίνησε με δοξολογία στον Ιερό Ναό Ιλαριωτίσσης στον Ποταμό. Στη συνέχεια, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Στρατηγού Πάνου Κορωναίου, στην ιστορική πλατεία του χωριού, όπου η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική και γεμάτη σεβασμό προς τη θυσία των προγόνων μας.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των ηρώων, ενώ η Φιλαρμονική του Ποταμού παιάνισε τον Εθνικό μας Ύμνο, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο αίσθημα εθνικής ενότητας και συγκίνησης. Στεφάνια κατέθεσαν ο κ. Ζαχαρίας Σουρής, επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Κυθήρων, ο κ. Ανάργυρος Σοφίος, επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας, ο κ. Κώστας Ανδρόνικος από την Τοπική Κοινότητα Ποταμού, ο κ. Μανώλης Αναστασόπουλος ως εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και μαθητές.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τον πανηγυρικό της ημέρας, που εκφώνησε η εκπαιδευτικός κα Στέλλα Αρχιμανδρίτη, εστιάζοντας στα ιδανικά και τις αξίες του Έπους του ’40, αναδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του εθνικού αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην Ιστορική Πλατεία του Ποταμού με ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου. Κάτω από τον λαμπρό ήλιο, τα παιδιά απέδωσαν τη δική τους τιμή στους προγόνους μας, ενισχύοντας το αίσθημα της πατριωτικής υπερηφάνειας.

Η Φιλαρμονική Ποταμού συνόδευσε την εκδήλωση με πατριωτικά εμβατήρια, προσδίδοντας μια επιβλητική νότα στην ημέρα. Σύντομα θα ακολουθήσει η ανάρτηση σχετικού βίντεο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να μοιραστούν τη μοναδική ατμόσφαιρα της ημέρας.

Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμα μέσω του Adelin FM Κυθήρων.

📢 Μείνετε ενημερωμένοι!

Aκολουθήστε το Kythera.News και στο Viber. Μάθετε πρώτοι τα νέα του νησιού.

Ροή Ειδήσεων

«Τοπικά προϊόντα» – Μανώλης Χάρος, στην Follow Your Art

Είναι η έκτη φορά που, τον Αύγουστο, ο Μανώλης...

Έκθεση λαϊκής παραδοσιακής ζωγραφικής

Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην έκθεση φερβολιτέ,...

Β-Χοριακή: Πότε γίνεται η εξέταση και πώς ερμηνεύονται τα αποτελέσματα;

Η αναμονή για την επιβεβαίωση μιας εγκυμοσύνης είναι μια...

Φαλλοπλαστική: Πότε ενδείκνυται και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν από την επέμβαση

Η σύγχρονη ανδρολογία δεν περιορίζεται μόνο στη θεραπεία παθήσεων...

F/B Πορφυρούσα: Ανακοίνωση περί μη εκτέλεσης δρομολογίου

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα, Πέμπτη...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Πρόσφατα Άρθρα

Δημοφιλείς Κατηγορίες

spot_img